Locuri de poveste : Hallstatt

Halstatt este un sat in regiunea Salzkammergut din Austria, situat pe malul lacului Hallstatter See, cu o populatie de aproximativ 1000 de locuitori. Asezarea este veche de 3000 de ani, principala bogatie a zonei fiind minele de sare care au fost exploatate inca din acele timpuri. Situat intr-o vale inconjurata de munti, langa Halstatt a fost ales pentru relaxare si inspiratie de filozofi, scriitori, artisti si imparati iar acum este o destinatie turistica austriaca foarte cautata.

hallstatt-1.jpg

Pe langa pitorescul locului Halstatt ofera nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber, indiferent de anotimp si de vreme. Muntii din apropiere sunt perfecti pentru trekking si alpinism, iarna se poate skia, exista statiuni spa, pesteri, saline. Iata cateva din obiectivele turistice din apropiere:

1. Statiunea de ski Dachstein Krippenstein unde se poate practica ski, hiking, paraglinding si climbing.

csm_Dachstein_Krippenstein_Seilbahn__c__DAG-Schoepf__24__cd886423fa

Sursa foto dachstein-salzkammergut.com

2. Din Obertraun cu telecabina World Heritage Dachstein se poate ajunge la Pestera de gheata si Pestera mamutului.

csm_Haengebruecke_-_Rieseneishoehle_e2db54ba54

Sursa foto dachstein-salzkammergut.com

3. In apropiere se afla constructia ͞5 fingers͟ (5 degete) o platforma metalica aflata la inaltime ce ofera o priveliste panoramica asupra zonei.

csm_5fingers__c__Dachstein_Tourismus_AG_-_Leo_Himsl__9__5ae6f3408b

Sursa foto dachstein-salzkammergut.com

4. Traseul Ewige Wand este accesibil in apropiere, un traseu ce poate fi folosit pentru hiking, mountain biking si escalada.

ewigewand_badgoisern_retzek.jpg

Sursa foto salzkammergood.at

5. Pentru relaxare se poate face o excursie pana la Baile termale Mitterndorfunde modernul complex Grimming Therme satisface cele mai pretentioase gusturi.

salzkammergut-grimming-therme-bad-mitterndorf-c-grimming-therme-08

Sursa foto hallstatt.net

6. Pentru pasionatii de spa exista chiar un orasel spa Bad Ischl, unde, pe langa numeroasele facilitati de spa exista si o telecabina ce urca pana la 1415m oferind o frumoasa panorama asupra muntilor Salzkammergut .

7. Pentru o experienta cu adevarat interesanta trebuie sa vizitati Salina Hallstatt, cea mai veche mina de sare din lume unde se ajunge cu un funicular si apoi se coboara in subteran intr-o retea de 60 de km de tunele. Salina este extraordinar amenajata si are si un lac de sare in interior.

altaussee-salzwelten-salzsee-05.jpg

Sursa foto hallstatt.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s