Locuri de poveste: Ravello

Daca ar trebui sa-mi imaginez cum arata raiul primul loc la care m-as gandi ar fi Ravello. Un orasel italian asezat parca neverosimil la inaltime deasupra marii, suspendat printre livezi de maslini si lamai, cu stradute de piatra, vile somptuoase si gradini in toate culorile curcubeului. Aici viata are alt gust, alt miros, alt tempo, te simti ca si cand timpul s-ar fi oprit in loc, sau ai vrea sa se fi oprit, pentru ca acest peisaj, aceste senzatii, sa-ti ramana in suflet pentru totdeauna.

Ravello2.JPG

Pe site-ul oficial al orasului acesta este descris cu multa indemanare asa ca preiau un pic din text aici : „Ravello este suspendat intre cer si mare, ramane inca de stabilit de care din ele este mai aproape. Depinde de moment sau de starea se spirit, de luminiscenta apei sau de aroma vazduhului, de parfumul salbatic a maquis-ului mediteranean, sau de gradinile, luxurioase si rigurose in acelasi timp. Caci toate aceste elemente impreuna sunt Ravello”.

visite-guidate-ok

Imagine din gradina Villei Rufolo, care se poate vizita. Sursa foto VillaRufolo.com

Pe langa localizarea fantastica, aproape de coasta Amalfi si la inaltime, beneficiind de clima mediteraneeana si oferind o priveliste uluitoare, acest mic orasel incanta prin pitorescul caselor si aleile pietruite, prin piatetele tipc italiene si a atras de-a lungul timpului multe nume celebre precum compozitorul Richard Wagner, scriitorii D.H. Lawrence, André Gidé,  E.M. Forster si Virginia Wolf, faimosul economist John Maynard Keynes sau graficianul M.C. Escher acer a fost inspirat in creatiile sale de flora, fauna si decoratiunile maure descoperite in timpul sejurului sau aici. iar lista celebritatilor de la Hollywood sau a politicienilor care au gasit un sanctuar de liniste si frumusete in Ravello este prea lunga pentru a o scrie aici.

villacimbrone2

Imagine din gradina Villei Cimbrone, sursa foto LiveSalerno.com

Dar Ravello ofera numeroase oportunitati pentru turisti, de la vilele somptuoase si gradinile lor, pana la diverse drumetii care se pot face pe carari marginite de plantatii de lamai, vii sau ziduri vechi. Daca alegeti sa stati mai multe zile in Ravello aveti un bun puct de pornire pentru Coasta Amalfi, vizita orasului Napoli o excursie la  Pompei si Vesuviu, sau o plimbare pana la incantatorul Sorento.

escursione-valle-delle-ferriere-gn

La valle delle Ferriere, un traseu de drumetie superb. Sursa foto grandenapoli.it
Featured foto wikipedia
Pentru intreaga colectie de Locuri de poveste click aici.

15 gânduri despre “Locuri de poveste: Ravello

Lasă un comentariu