Top 7 Parisul vazut de sus

Parisul este un oras minunat privit cam din orice unghi, bulevarde largi cu cladiri impozante sau stradute cu case vechi pline de farmec din Cartierul latin, monumente si muzee, piete largi ca Place Concorde, sau mici piatete pitoresti ca in Monmartre, bouquinistes sau artisti stradali, Sena, cu podurile atat de diverse sau noile cartiere si cladiri din La Defense sau Rive Gauche. Dar poate ca cel mai interesant este sa privesti Parisul de sus pentru a-i vedea structura complexa, imbinarea dintre cladiri, strazi si spatii urbane, acel inefabil care face ca acest oras sa fie in topul celor mai frumoase orase din lume. Iata o selectie, care nu este exhaustiva, de locuri de unde puteti admira Parisul de sus.

1. Turnul Eiffel

Cea mai inalta cladire din Paris ofera o priveliste impresionanta, atat ziua cat si dupa lasarea serii. Copiii vor fi incantati de ascensiunea cu liftul, de expozitia de la primul etaj si de constructia turnului in sine, si mai impresionanta vazuta de foarte aproape. Cel mai bine este sa rezervati biletele online, pentru ca sunt cozi foarte mari. Atentie, la ultimul etaj vantul se poate resimti foarte puternic.

Paris1

2. Turnurile catedralei Notre Dame

Accesul se face cu rezervare obligatorie si este gratuit pentru copii. Dar atentie, cele 422 de trepte nu sunt usor de urcat, deci recomandam aventura familiilor cu copii mai marisori. Temerarii vor fi in schimb rasplatiti cu o priveliste unica asupra centrului Parisului si asupra catedralei in sine, cu ornamentele ei elaborate si celebrele gargouilles. Mai multe informatii aici.

Notre_Dame

Photo by Peter Haas Wikipedia

3. Institute du Monde Arabe

Aceasta cladire proiectata de celebrul arhitect Jean Nouvel ofere o panorama excelenta asupra Senei, a micutei insule Saint Louis cu fatadele ei pitoresti si asupra Ile de la Cité si Notre Dame, priveliste superba mai ales in cursul dupa-amiezii cand cladirile sunt scaldate de razele soarelui. In plus accesul la ultimul etaj este gratuit si liftul  este impresionant. Iar copiilor le va placea sa admire din interior detaliile diafragmelor de otel care au fost alese pentru a regla intensitatea luminii ce patrunde in interior. La ultimul etaj se afla si o mica cafenea unde cei mici pot alege un desert delicios iar parintii pot savura o cafea.

InstitutMA
Photo Jean Nicholas Guillo, leparisien.fr

4. Arcul de triumf

Arcul de triumf si Champs Elysées sunt alte simboluri arhicunoscute ale Parisului, iar o incursiune pe acoperisul Arcului de Triumf este cea mai buna ocazie pentru a admira superba Place Charles de Gaulle cu strazile dispuse in forma de raze, Champs Elysées si apoi Place Concorde si Jardin des Tuilleries,  cartierele elegante din arondismentele VIII si XVII, sau spre nord-vest cartierul de afaceri La Defense.

arc-de-triomphe.jpg

Photo: Pixabay.com

Iata si o scurta invitatie video: L’Arc de Triomphe sous tous les angles

5. Galeriile Lafayette si magazinul Printemps

6. Tour Saint Jacques

7. Sacre Coeur

Featured photo by Wladyslaw Wikipedia

Un gând despre “Top 7 Parisul vazut de sus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s