7 experiente Harry Potter

Pentru fanii Harry Potter am realizat o colectie unica de experiente inspirate din seria de carti, pe tot cuprinsul Europei.

1. Pentru prima carte, Harry Potter si piatra filozofala, am ales (cum se putea altfel?) personajul Nicolas Flamel. Casa lui reala este situata la nr. 51, pe Rue de Montmorency si se spune ca este cea mai veche casa din Paris, fiind terminata in 1407. Acum adaposteste un restaurant, Auberge Nicolas Flamel, deci puteti avea o experienta unica luand cina sau pranzul in casa acestui personaj celebru.

Sursa foto : wikipedia

Dar experientele din orasul luminilor nu se opresc aici, in Paris exista chiar o strada numita Nicolas Flamel care se intersecteaza cu Rue Pernelle, numita asa in cinstea sotiei sale. Ambele strazi se afla in apropierea Tour Saint Jaques, singura parte care ramane azi din Eglise Saint Jacques de la Boucherie, loc unde a fost inmormantat Nicolas Flamel. Turnul se poate vizita si este chiar o idee foarte buna pentru ca ofera o priveliste minunata asupra centrului Parisului. Puteti verifica aici.

In fine, traversand Sena ajungem la Musée de Cluny, unde se afla acum piatra lui de mormant.

2. A doua carte, Harry Potter si camera secretelor a fost sursa de inspiratie pentru un joc de tip Escape Room, la Inside Rooms, Bucuresti. Este o distractie excelenta in familie (recomandata pentru varsta de peste 7 ani), usor accesibila, si care va garanteaza o experienta deosebita alaturi de copii.

InsideRooms

Sursa foto : Inside Rooms

Ei vor fi fascinati atat de decorul foarte bine gandit cat si de numeroasele puzzeluri care nu sunt prea usoare dar nici foarte grele si sunt rezolvate tehnic excelent. Notati deci adresa Str. Mihai Basarav nr. 48 si iata si site-ul unde puteti face rezervari.

3. Inceputul cartii a treia, Harry Potter si prizonierul din Azkaban este legat de Expresul de Hogwarts, trenul care-i transporta pe copii la scoala de vrajitori la fiecare inceput de an. Greu de crezut ca un tren foarte asemenator, sursa de inspiratie a celebrului expres, chiar exista in Scotia si puteti calatori cu el. Este vorba de The Jacobite Train.

Acesta traverseaza minunatele peisaje scotiene, si trece chiar pe langa Loch Shiel si peste viaductul Glenfinnan, locuri unde se petrece actiunea si unde chiar s-a filmat o parte din filmul realizat dupa aceasta carte.

4. In Harry Potter si Pocalul de foc, Harry participa fara sa-si fi dorit asta, ca reprezentant al scolii Hogwarts, la Trimagicada, un concurs de magie intre trei scoli cu traditie. Concursul nu este unul usor iar probele necesita documentare atenta, asa ca atat Harry cat si prietenii lui petrec mult timp la biblioteca. De fapt decorul bibliotecii pline de carti misterioase de la Hogwarts a fost inspirat dupa o librarie reala, Livraria Lello, aflata in orasul Porto, oras in care J.K Rowling a locuit in timp ce scria celebrele romane.

lello.jpg

Foto by Ivo Rainha on Unsplash

De altfel aceasta librarie este unul din locurile emblematice ale orasului portughez si una din cele mai celebre librarii din lume. A fost proiectata de arhitectul Francisco Xavier Esteves in stil neogotic si bucura inimile cititorilor de mai bine de un secol, fiind deschisa in 1906.

5. Din cartea a cincea, Harry Potter si Ordinul Phoenix, lucrurile se complica pentru eroul nostru iar fanii vor trai cu sufletul la gura fiecare aventura a micutului vrajitor cu ochelari rotunzi. Ei vor fi incantati sa vada cu ochii lor locul unde au fost realizate filmele din serie, asa ca de pe lista noastra nu putea lipsi Warner Bros Harry Potter Studio Tour.

Sursa foto visitlondon.com

Studiourile se afla la aproximativ o ora distanta de Londra si adapostesc cea mai mare parte a decorurilor folosite in filme precum si obiecte de recuzita. Sala mare de la Hogwarts, expresul, motocicleta lui Hagrid sau chiar o parte din Padurea Interzisa, toate pot fi admirate aici, iar experienta poate fi completata de fotografii „magice”. La sfarsitul vizitei va asteapta magazinul de suveniruri, plin cu obiecte tematice.

6. Harry Potter si Printul Semisange este a sasea carte a seriei si de acum cunoastem bine toti prietenii dar si dusmanii eroului nostru, iar lumea magiei este mai fascinanta ca oricand. Expozitia itineranta Harry Potter aflata acum la Berlin va da ocazia sa vedeti obiectele folosite in film si este amenajata cu cea mai mare grija pentru a va oferi o experienta speciala. Cabana lui Hagrid, echipamentul de Quiddich sau Pocalul de Foc sunt doar cateva repere din ceea ce inseamna aceasta expozitie, ce a fost inaugurata in 2009 si a ajuns pana acum pe 4 continente, din Sidney la Seattle, trecand prin Koln, Bruxelles, Paris sau Milano.

Sursa foto : Harry Potter: The Exhibition

7. Harry Potter si talismanele mortii marcheza sfarsitul aventurilor eroului nostru prin clasica batalie finala dintre bine si rau. Nimic mai potrivit pentru a celebra acest moment decat o „recapitulare”, o plimbare prin Londra pentru a descoperi locurile reale ce apar in seria de carti. Exista desigur mai multe variante de tururi organizate, cum ar fi The Tour for Muggles sau London Harry Potter Walking Tour

Sursa foto London Zoo, wikipedia: King’s Cross 

Este insa posibil sa cautati pur si simplu locurile preferate si sa le vizitati in functie de programul propriu, fie ca este vorba de King’s Cross cu celebra platforma 9 si 3/4, de London Zoo unde se pot admira reptilele precum au facut-o impreuna Harry si Dudley, de Diagon Alley sau de casa familiei Black. Noi am gasit o parte din aceste locuri si le vom detalia intr-un articol viitor. Intre timp ne puteti cere sugestii sau sfaturi prin comentarii.

Sans titre

Featured Foto by Gabriela Palai from Pexels

 

 

10 gânduri despre “7 experiente Harry Potter

Lasă un comentariu