România in 100 de imagini (II)

Am ramas datori cu partea a doua a galeriei de imagini selectionate de pe site-urile de fotografii. Aceasta cautare fost o experienta interesanta si un pic dificila, daca primele vreo 30 de fotografii au fost usor de gasit si selectionat pentru urmatoarele cautarea a fost migaloasa (va reamintesc, scopul era sa gasim fotografii reprezentative).

Iata si cateva constatari:

  • cele mai fotografiate sunt peisajele, mai ales cele montane. In top se afla Transfagarasanul, dar si Muntii Rodnei, Ciucas sau Transalpina.
  • frumoasele orase transilvanene sunt bine reprezentate (Brasov, Sibiu, Sighisoara, Oradea, Cluj). Din Timisoara nu am gasit prea multe imagini din pacate, si nici din alte orase mai mici.
  • marile orase ale tarii apar, dar cu putine fotografii si in general nesemnificative. Este cazul capitalei dar si al oraselor Iasi, Constanta, Craiova.
  • din litoralul romanesc nu se vede mare lucru, gasim mai mult poze generice cu plaja si urme pe nisip.
  • nu am gasit urme de la evenimente (doar o fotografie cu Opera din Cluj) si nici marile muzee, in afara de muzeele etnografice din Bucuresti, Sibiu sau Cluj.
  • se gasesc putine fotografii cu cladiri sau monumente reprezentative, si acelea trebuie cautate specific, nu apar la o cautare generala cu subiectul Romania
  • apar foarte putine poze cu noua arhitectura a marilor orase, de exemplu nordul Bucurestiului sau cartierele noi din Cluj (cu cateva exceptii).

Asteptam comentariile si sugestiile voastre (ne puteti contrazice, desigur) ca si propuneri pentru alte articole de gen. Si acum galeria :

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s