Editura Arthur este editura noastra preferata, atat pentru alegerile editoriale cat si pentru calitatea cartilor si ritmul alert al noilor aparitii. Am gasit aici atat carti pentru cei mai mici (incepand de la doi ani) cum ar fi Harold si creionul mov, cartile cu Splat sau cele semnate Dr Seuss cat si carti pentru copii mai mari, pana la adolescenta.
Ne place foarte mult seria de autor Roald Dahl cu ale sale basme moderne, iar despre volumele din seria Harry Potter sau Narnia nu cred ca mai este nevoie de explicatii.
Editura Cartea Copiilor a fost de asemeni printre preferatele noastre, atat timp cat copiii au fost mai mici. Au aparut aici carti foarte frumos realizate si pline de gingasie, dragoste si duiosie, cum ar fi Nu ti-e somn, ursuletule? sau Ghici cat de mult te iubesc dar si superbele carti cu Gruffallo, numai bune de alungat frica de monstri de sub pat.
Corint Junior propune celor mai mici multe carti de colorat si de activitati dar se remarca prin colectia de enciclopedii si carti tematice.
De asemeni, aici putem gasi carti de aventura pentru cititori de la 8 ani in sus, cum ar fi Biblioteca domnului Lemoncello sau seria Vanatorii de comori dar si Iliada si Odiseea in versiunea adaptata pentru micii cititori.
Desi nu este o editura specializata in carti pentru copii, Humanitas nu putea lipsi din aceasta lista pentru ca regasim in colectie cateva titluri … indispensabile. Este vorba de exemplu de cele trei carti ale lui Nicolai Nosov avandu-l protagonist pe micutul Habarnam, de Giani Rodari si Aventurile lui Cepelica, sau de cartile cu Apolodor ale lui Gelu Naum.
Copiii mai mari se pot delecta cu aventurile lui George in cartile scrise de Steven Hawking si Lucy Hawking sau cu superbele carti Miturile Nordului, Dinosarium sau Enciclopedia zmeilor de Mircea Cartarescu, ilustrata de Tudor Banus.
Editura All propune de asemeni o multitudine de carti de colorat si de activitati pentru copii dar se remarca in ultimul timp mai ales prin seria Pisicile Razboinice de Erin Hunter (autor colectiv) care a generat o adevarata pasiune contagioasa printre copiii de peste 9 ani.
Iar pisicile nu sunt singurele protagoniste ale aventurilor, li se adauga si o serie ce-i are in centru pe cei mai buni prieteni ai omului, Supravietuitorii, precum si aventurile ursilor din seria Exploratorii.
La Editura RAO am gasit carti din cele mai diverse, de la cele pentru cei mai mici din colectia Larousse, la carti „serioase”, cu Intrebari si raspunsuri.
Ne-a atras atentia de asemeni superba carte Cum sa cresti si sa ingrijesti un dragon dar si seria de carti politiste pentru copii Agatha Mistery sau cartile din genul fantasy cum ar fi seria Coroana celor trei, desigur acestea din urma recomandate copiilor mai marisori.
Nemira este o editura specializata in carti SF si fantasy dar are o colectie foarte frumoasa de carti pentru copii. Dintre cartile pentru cei mici ne-a placut foarte mult seria autoarei Jill Tomlinson, pline de intamplari amuzante cu si despre animale, dar si seria scrisa de Eve Tharlet (unele carti in colaborare).
Pentru cei un pic mai mari recomandam cele trei carti din seria Cum sa iti dresezi dragonul, care le vor satisface pofta de aventura dar si superba serie educativa Povesti din Padurea Muzicala a cunoscutei autoare Cristina Andone.
Iata selectia noastra de edituri, asteptam ca de obicei comentariile si sugestiile voatre. In curand vom reveni cu un nou articol, o selectie de 7 magazine online ce ne pot ajuta in aventura cumparaturilor noastre literare.
Un gând despre “7 Edituri preferate”