7 carti cu … carti

Dragostea pentru lectura se naste citind, ascultand povesti inca de foarte mic. Fascinatia pentru carte in formatul fizic inca exista, coperti lucioase, hartie fosnitoare, un obiect pe care sa-l ai alaturi, sa ramana pe perna alaturi de tine dupa ce adormi. Pentru copiii pasionati de citit, sau dimpotriva, pentru cei care nu vor sa aiba nimic de-a face cu aceasta activitate, iata o selectie de carti cu si despre …carti.

1. Madeline Finn si catelul bibliotecar este o carte plina de candoare, cu desene minunat realizate, scrisa de Lisa Papp si propusa de Editura Panda.

Este dedicata celor mai mici cititori sau ne-cititori, celor un pic timizi sau chiar incapatanati, si mai ales celor carora le e frica sa greseasca, un start minunat pentru cei mici in lumea minunata a cartilor.

2. Incredibilul baietel mancator de carti este o carte cu o grafica deosebita, moderna, interesanta si amuzanta. A fost una din cartile preferate ale juniorului, cu aceasta carte a trecut de la ascultat povesti la silabisit cuvinte.

Scrisul e putin si repetitiv, imaginile sunt haioase, stilul este aproape jurnalistic. O recomand cu caldura pentru 5-7 ani dar chiar si peste. Autorul este Oliver Jeffers si cartea a fost minunat realizata de Editura Vellant.

3. O alta carte cu grafica originala este Fantasticele carti zburatoare ale Dlui Morris Lessmore de William Joyce, si face parte din seria Vlad si cartea cu genius de la Editura Arthur. Cartea are o atmosfera misterioasa dar care inspira la lectura, cu un mesaj simplu „fiecare poveste este importanta”.

Cartile sunt in prim plan aici, creand o lume fantastica unde cartile sunt totul si totul este o sau intr-o carte. Este potrivita pentru copiii care incep sa citeasca, sa zicem de la 6 pana pe la 9 ani.

4. Evadare din biblioteca domnului Lemoncello este o carte semnata de Chris Grabenstein, propusa de editura Corint Junior. Povestea a avut un mare succes si a fost continuata cu Olimpiada din biblioteca domnului Lemoncello.

Este de fapt o carte de aventuri, pentru copii de 8-10 ani sau mai mult, pe principiul unui joc de Escape. Pentru ca toti copiii din Alexandriaville doresc sa participe la inaugurarea bibliotecii dar adevarata provocare este alta.

5. Charlie Joe Jackson este protagonistul cartii Cum sa faci sa nu citesti, semnata Tommy Greenwald si este, evident, un baietel caruia nu-i place sa citeasca. El este dispus sa faca orice, sau aproape orice, pentru a nu citi deloc si chiar reuseste sa faca o lista intreaga de sugestii si sfaturi pentru cei ca el.

Cartea (sau cartile, pentru ca exista si o continuare) este amuzanta si multi se vor regasi intre paginile ei, inclusiv parintii sau fratii mai mari. Iar pentru a afla daca Charlie a reusit ce si-a propus va trebui sa … citim macar o carte. Cartile au aparut la Editura Arthur si sunt recomandate pentru toti cititorii si ne-cititorii, de pe la 9 ani in sus.

6. Inima de cerneala este o carte destinata cititorilor de peste 10 ani, scrisa si ilustrata de Cornelia Funke si care a aparut in colectia Excalibur a Editurii Arthur. Personajul principal este Meggie, o fetita cu un talent neobisnuit, pe care l-a mostenit de la tatal ei, ea poate da viata personajelor din carti atunci cand citeste cu voce tare.

Iar Meggie va trebui sa-si foloseasca talentul din plin intr-o aventura in care granita dintre povesti si realitate aproape ca se sterge. Cartea face parte dintr-o trilogie, la noi au aparut deocamdata primele doua volume.

5. Vanatorii de carti de Jennifer Chambliss Bertman este o alta carte pentru cei pasionati de mister si aventura, de la 10 ani in sus. Premiza este un joc online in care cartile sint raspindite prin toata tara si pot fi gasite cu ajutorul unor indicii care se aduna intr-un puzzle. Dar lucrurile se complica si miza jocului nu este doar sa dezlegi misterul ci mai ales sa ramâi in viata pina la sfârsit.

Cartea a aparut la Editura Polirom si sa speram ca vor fi editate in curand si cele doua carti care i-au urmat (Unbreakable Code si Alcatraz Escape).

Featured Photo by Ashutosh Sonwani from Pexels

2 gânduri despre “7 carti cu … carti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s