Săptămâna 11-17 februarie

Luni, 11 februarie – Ziua prietenilor

Mai exact, ziua prietenilor noi. Daca noua, adultilor nu ne este atat de usor sa ne facem noi prieteni, pentru copii parca nimic nu este mai simplu. Aceasta zi este va ofera ocazia de a discuta despre prietenie si de a invata câte ceva de la cei mici.

Marti, 12 februarie – Ziua Charles Darwin

La 210 ani de la nasterea marelui savant putem profita de aceasta zi pentru a vizita un muzeu de stiinte naturale si a discuta despre evolutie. Sau putem sa cautam cele mai ciudate animale, cum ar fi girafa, ornitorincul sau micutul tatu si sa gasim motivele pentru care au evoluat in acest fel. Cei mai mici pot desena propriile lor animale fantastice.

Miercuri, 13 februarie – Ziua mondiala a radio-ului

Putem decreta aceasta zi o zi fara televizor, laptop, tablete si telefoane, o zi in care doar radio-ul sa ramana deschis. Putem alege muzica sau emisini distractive, povesti pentru copii sau orice altceva. Macar o zi sa stam departe de ecrane si sa ne delectam doar cu sunetul.

Joi, 14 ferbuarie – Ziua indragostitilor

De fapt aceasta zi este foarte aglomerata, pe langa sarbatoarea dragostei a fost aleasa si ca Ziua rotii Ferris si Ziua iubitorilor de biblioteci. Asa ca aveti activitati pe alese, puteti vizita o biblioteca impreuna cu copiii sau alege o carte pentru a o darui celui drag. Iar seara poate gasiti si o Roata Ferris pentru a celebra iubirea la inaltime.

Vineri, 15 februarie – Ziua jeleurilor

Comentariile sunt de prisos, va rugam doar sa cautati bombonele jeleu cât mai naturale si evident, sa nu exagerati.

Sambata, 16 februarie – Ziua inveselirii persoanelor morocanoase

Ce poate fi mai dragut? Daca stiti pe cineva care raspunde acestei decrieri cautati un bun motiv pentru a-l face sa zambeasca. Fie ca este un bunic mai sobru, un coleg de lucru impasibil sau chiar un copil foarte mofturos si vesnic nemultumit in mod sigur vom inveseli macar un morocanos!

Duminica, 17 februarie – Ziua bunatatii

Nu avem nevoie de o zi speciala pentru a fi buni dar in aceasta zi ne putem propune sa facem macar un gest de bunatate in fiecare zi. Nu trebuie sa fie ceva extraordinar, gesturile mici conteaza. O zi in care, ca parinti, sa lasam propriile preocupari deoparte si sa acordam atentia noastra exclusiva copiilor, o zi in care sa facem cumparaturi pentru bunici, o zi in care cei mici sa ajute la bucatarie sau la sortarea rufelor…toate acestea se pot face in familie. Dar putem sa ne gandim si la cei care au nevoie de ajutor si sa ajutam, prin donatii sau voluntariat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s