7 carti cu lei

Este ziua Charles Darwin si ce exponent mai portivit al lumii animalelor am putea alege decat puternicul si maiestuosul leu. Evident ca el este prezent si in literatura pentru copii si iata aici cele 7 sugestii ale noastre.

  • Leul si pasarea este o carte foarte frumos ilustrata, pentru copii de la 2 ani in sus, semnata Marianne Dubuc si propusa de Editura Pandora. Leul nostru este muncitor si bland si leaga o frumoasa prietenie cu cineva foarte diferit de el si foarte vulnerabil, o pasare.
  • Curajos ca un leu este o alta carte recomandata pentru cei mai micuti cititori, scrisa de Rachel Bright si ilustrata de Jim Field. Personajul principal nu este aici leul ci un soricel care doreste sa fie puternic si porneste in cautarea propriei voci puternice. Vom descoperi, citind aceasta carte, ca in fiecare din noi este si un soricel dar si un leu si ca nu trebuie sa fii mare si puternic pe,ntru a-ti realiza visurile. Cartea, frumos ilustrata si in editie cartonata, a aparut la Editura RAO.
  • O poveste foarte cunoscuta datorita filmului Disney este si Regele Leu, asa ca avem la dispozitie mai multe carti, printre care am mentiona o editie dedicata elevilor din primele clase, din colectia „Invat sa citesc” de la Editura Litera sau editia bilingva româna-engleza aparuta la aceeasi editura. 
        (sursa foto Disney)
  • Magnus si Leul Noptii, de Sanne Dufft este una din acele carti care ne pot ajuta atunci cand copiii nostri trebuie sa depaseasca frica de intuneric sau de a dormi singuri. Magnus este un baietel care se teme de noapte si de vise urâte, asta pâna când Magnus îi devine prieten. Cartea este minunat ilustrata si a aparut la Editura Univers Enciclopedic.
  • Facem cunostinta acum cu un leu total non-conformist, Lafcadio, leul care nu s-a lasat pagubas, scrisa de Shel Silverstein care a semnat si ilustratiile. Putem considera aceasta poveste deja clasica pentru ca are mai mult de 50 de ani si desi este amunzanta (Lafcadio este mare amator de bezele si se plimba in costume elegant) ea ne face sa privim lumea dintr-o noua perspectiva. Cartea a aparut la Editura Arthur in frumoasa colectie „Cartile de aur ale copilariei” si este recomandata copiilor de la 6 ani in sus.
  • Daca am ajuns la povesti clasice nu avem cum sa trecem pe lânga Vrajitorul din Oz, de Frank L. Baum,  povestea care îi incânta pe copii si îi pune pe ganduri pe parinti, despre miraculoasele transformari prin care trecem cu totii si despre puterea fortei interioiare. Leul cel fricos, plecat in cautarea curajului va fi o sursa de inspiratie pentru toti copiii, de la 7 ani in sus. O editie foarte frumoasa a acestei carti a aparut la Editura Arthur dar o puteti gasi si in alte variante.

woz.jpg

Foto din filmul The Wizard of Oz, 1939
  • Pana acum am avut de-a face cu lei non-conformisti, lei prietenosi, lei fricosi sau curajosi dar poate cel mai impresionant leu din literatura este leul din Narnia. Cronicile din Narnia, de C. S. Lewis sunt acele povesti pe care toti copiii ar trebui sa le citeasca, despre curaj si prietenie, despre bunatate, despre lupta dintre bine si rau, despre lumile imaginare si despre imaginatie in lumea reala. Iar leul din Narnia este simbolul a tot ce este bun, adevarat, curat si nobil. Intreaga colectie de 7 carti a aparut la Editura Arthur, intr-o editie de colectie, lectura lor fiind recomandata de la 9 ani in sus.

495724

Foto din filmul The Chronicles of Narnia:The Lion, the Witch, and the Wardrobe Walden Media and Walt Disney Pictures 

In speranta ca v-a placut selectia noastra, asteptam desigur comentariile si sugestiile voatre!

6 gânduri despre “7 carti cu lei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s