7 carti cu multa dragoste

De ziua iubirii am adunat o selectie de carti pline de iubire, dedicate celor mai mici copii, incepand de la varsta de un an.

Ghici cat de mult te iubesc de Sam McBratney este o dulce poveste de dragoste intre un parinte si puiul sau, un joc minunat pe care cu totii l-am jucat de indata ce puiutii nostri au fost capabili sa-si exprime sentimentele. Castanuta-cel-mic si Castanuta-cel mare, minunat desenati de Anita Jeram, va vor incânta si induiosa, si vor fi cu siguranta preferatii copiilor pentru povestea de culcare.

Cartea a aparut la Editura Cartea Copiilor si nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui parinte (poate fi citita impreuna cu copiii, de la 1an).


Te iubesc zi si noapte este inca o carte foarte frumos ilustrata, ce poate fi descoperita impreuna cu copii, de la 1an. Cu text putin, in versuri, si desene in culori pastel ce acopera pagina integral, carticica va fi cu siguranta pe placul celor mai mici.

A aparut la Editura Pandora si este semnata Smriti Prasadam-Halls si Alison Brown.


Te iubesc pana la luna si stele este mesajul cald si bland intr-o carte cu ursuleti, imagini colorate si text simplu, in versuri, potrivit copiilor, chiar de la 1 an.

Semnata Amelia Hepworth si ilustrata iscusit de Tim Warnes cartea a aparut la Editura Univers Enciclopedic.


Cei mici vor sa stie ca vom fi acolo pentru ei, orice-ar fi, si acesta este si mesajul cartii N-o sa te las sa pleci vreodata de aceiasi Smriti Prasadam-Halls si  Alison Brown.

Protagonistii sunt mai multe animalute care trec prin diferite stari si de fiecare data un parinte este acolo, cu toata dragostea lui. Cu ilustratii minunate si intr-un format prietenos, cartea este propusa de Editura Pandora si poate fi descoperita de la 1an.


Si eu te iubesc este povestea potrivita pentru ora de culcare, semnata Michael Foreman, un nou „concurs de iubit” propus celor mai mici dintre amatorii de carti, chiar de la 1an.

Copiii vor fi incântati sa descopere frumoasele ilustratii, potrivite pentru seara, si pe taticul urs care-si iubeste puiul atât de mult. Cartea a aparut in colectia Panda,  dedicata celor mici de Editura Pandora.


Daca cei mici sunt fascinati de catelusi o alegere minunata este Mami, te iubesc!, cartea semnata Christophe Loupy si Eve Tharlet. Aventurile micutului catelus sunt induiosatoar, ilustratiile minunate iar textul simplu o face accesibila copiilor chiar de la 1 an.

Cartea face parte din colectia Nemi a Editurii Nemira si a fost tradusa de Cristina Nan.


Cum iubeste mami puiul este cartea semnata Leslie Kimmelman si Lisa McCue avand ca protagonist un pui de crocodil.

Versurile sunt minunate, aratand dragostea neconditionata iar cartea va fi si utila copiilor, de la 1an, pentru ca este un bun prilej de a invata numerele.


Iata selectia noastra, promitem ca vom reveni cu o selectie de carti pe aceeasi tema dar dedicate copiilor un pic mai marisori, de Dragobete, pe 24 februarie.

Pana atunci asteptam comentariile si sugestiile voastre, aici sau pe pagina de facebook.

2 gânduri despre “7 carti cu multa dragoste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s