Saptamana 11-17 martie

Luni, 11 martie: Ziua puiului de somn (Napping Day)

Nu, nu este vorba despre peste, ci despre o perioada scurta de somn, menita sa odihneasca si sa revigoreze. Daca aveti un puisor mic poate dormiti alaturi de el pentru o scurta perioada in timpul zilei. Daca lucrati, folositi jumatate din pauza de pranz pentru a sarbatori aceasta zi, de preferinta intr-un loc retras (sau nu, depinde de politica firmei).

Marti, 12 martie: Ziua Alfred Hitchcock

Ei bine, nu este tocmai o zi de sarbatorit impreuna cu copiii, decât daca acestia au ajuns cel putin la varsta adolescentei si sunt amatori de filme retro cu suspans. Dar dupa ce adorm cei mici va puteti delecta cu un film clasic al „maestrului suspansului”, care va va da garantat fiori pe sira spinarii.

Miercuri, 13 martie: Ziua bijuteriilor

Orice femeie va fi incantata sa sarbatoreasca aceasta zi, dar asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa cumparati bijuterii. E o buna ocazie da a purta o brosa-martisor sau ultimul cadou de 8 Martie, daca este cazul, sau de a asorta in mod neasteptat o bijuterie mai veche. Iar seara puteti incerca sa creati bijuterii impreuna cu copii, din margele, nasturi, paiete sau ce materiale mai gasiti prin casa. Si taticii pot participa, desigur!

Joi, 14 martie: Ziua Pi

In aceasta zi matematica este la putere pentru ca este ziua Pi, aleasa pentru coincidenta de numere in sistemul de date anglosaxon: 3, 14. Cea mai veche si cea mai cunoscuta constanta din lume, Pi este obtinut prin impartirea circumferintei unui cerc la diametrul sau. Puteti celebra in mai multe feluri, cu teme la matematica, sau pur si simplu cu desene din cercuri pentru cei mici (de exemplu cate lucruri se pot desena pornind de la un cerc, veti fi surprinsi!). Un alt mod de a sarbatori ar fi sa gatiti sau sa comandati un fel de mancare care incepe cu Pi (un indiciu? …mai contine si doi de „z”).

Vineri, 15 martie: Ziua „Tot ce crezi ca stii este gresit”

Aceasta zi este menita a ne aminti, cu blandete, ca suntem imperfecti si ca mai avem inca multe de invatat. Este o zi in care putem demistifica unele prejudecati sau invata lucruri noi, putem incerca sa intelegem si acceptam greselile altora. Puteti aprofunda impreuna cu copiii un subiect care ii intereseaza, pentru a afla informatiile corecte (stiati de exemplu ca blana ursilor polari nu este alba?) sau le puteti explica ce inseamna si de unde vin prejudecatile, demontand unele din ele. De pilda, pisicile negre nu au nici o vina, oamenii doar se speriau de ele cand le apareau in cale noaptea, pentru ca le vedeau in ultimul moment si credeau ca au aparut printr-o vraja. De aici pana la a face din ele o piaza rea nu a mai fost decat un pas.

Sambata, 16 martie: Ziua „Tot ce faci, faci bine!”

Este oarecum contrariul zilei de ieri, o zi care ar trebui sa va incurajeze ca faceti lucrurile asa cum trebuie si rezultatele vor veni. Este ziua gandirii pozitive dar si ziua in care chiar ne putem propune sa facem lucrurile asa cum trebuie, sa mancam sanatos, sa facem miscare, sa nu ne enervam. Petreceti ziua cu persoane care va ajuta sa va simtiti bine, sau chiar rasfatati-va, caci in aceasta zi nu puteti gresi. Daca uneori va indoiti ca sunteti, asa cum v-ati dori, „parinti perfecti”, atunci petreceti mai mult timp cu copiii vostri, ei va vor convinge ca sunteti exact parintii de care au nevoie!

Duminica, 17 martie: Ziua submarinului

Ce zi minunata pentru activitati impreuna cu copiii! Puteti gasi povesti despre cum a fost inventat submarinul sau incepe o noua carte de Jules Verne, puteti crea un submarin din materiale reciclabile si il puteti incerca in cada, puteti desena peisaje submarine, puteti face colaje sau tablouri din plastilina. Incercati si un fond muzical, Beatles, Yellow Submarine!

Bucurati-va de aceasta saptamana, ne vedem tot aici luni, 18 martie.

 

12 gânduri despre “Saptamana 11-17 martie

  1. Nu poate fi ziua somnului in fiecare zi? Macar 30 de minute dupa munca… mi-as dori:(
    Lucruri interesante si nestiute de mine pana acum! Felicitari ptr articol

    Apreciază

  2. Foarte interesantă săptămâna aceasta! M-am regăsit în fiecare zi câte puțin și chiar dacă nu am reușit să fac fizic eva, măcar mi-am imaginat.

    Apreciază

  3. Ce bine suna ziua puiului de somn! 😘 As sta in pat relaxata sau probabil as citi deoarece nu sunt invatata sa dorm ziua, dar nu prea am mai avut pauze asa ca suna bine ideea de pui de somn chiar si pentru mine. :))

    Apreciază

Lasă un comentariu