Locuri de poveste : Granada

Situat in superba regiune spaniola Andaluzia, la poalele masivului Sierra Nevada, Granada este un oras multimilenar, marcat de istoria care a trecut peste el si care iese in evidenta prin multiculturalitatea edificiilor sale, unele cu influente musulmane din vremea maurilor, altele cu caracter gotic sau renascentist, sau altele tipic spaniole.

Cel mai important punct de atractie al orasului este desigur magnifica Alhambra, orasul-palat, monumentul cel mai vizitat din Spania. Datand din secolul XXI Alhambra a fost modificata neincetat de diversele dinastii care s-au perindat la conducere. Desi par austere cladirile sunt decorate in interior in stil arab, cu desene, sculpturi si basoreliefuri specifice, de o uimitoare complexitate, atentie la detaliu si inventivitate. (pentru video click aici)

In imediata apropiere se afla Generalife, o imensa si superba gradina situata pe pantele dealulul Cerro del Sol, cu alei largi sau colturi umbrite, cu piatete decorate cu fantani si cu o multitudine de plante mediteraneene sau aclimatizate.

Dar Alhambra nu este unicul punct de interes al Granadei, orasul se mandreste si cu o superba catedrala din secolul XVI, construita peste marea Moschee Nasrid, initial dupa un proiect gotic dar cu influente ulterioare renascentiste. Alte monumente interesante ar fi Capela Regala, Manastirea Carthusiana construita in stil baroc, Moschea Granadei sau Palatul Marchizului de Salar.

Seara cartierul Albaicin, renumit pentru caracterul sau, pastrat de-a lungul timpului – casute albe, strazi inguste si arhitectura tipica sudului spaniei – se anima de forfota turistilor si zgomotul diferitelor restaurante si cafenele. In plus ofera o superba panorama spre zidurile Alhambrei.

Dar Granada poate fi si un bun punct de pornire pentru vizite de o zi:

  • in mai putin de o ora ajungeti la malul marii, unde puteti alege intre o vizita in orasul alb Salobrena, sau o destinatie de plaja pe coasta.
  • in doar o ora si cateva minute se poate ajunge in statiunea montana Sierra Nevada, o destinatie de ski pana primavara tarziu sau pur si simplu o destinatie montana, de relaxare la altitudine (click aici pentru video).
  • in aproximativ doua ore puteti ajunge in frumosul oras Cordoba, pentru a vizita impresionanta Mezquita.

In speranta ca v-am convis sa puneti Granada pe lista scurta a locurilor de vizitat, asteptam comentariiile dar si sugestiile voastre.

Pentru intreaga colectie de Locuri de poveste click aici.

5 gânduri despre “Locuri de poveste : Granada

Lasă un comentariu