Rețeta perfectă

Nu, nu vom vorbi despre sarmalute, zacusca sau Cordon bleu, nici de faimoasa prajitura Contesa sau vreo reteta vegana de bomboane.  Este vorba de altfel de reteta, o reteta de succes a petrecerilor pentru copii. Si cum noi ne apropiem de a optsprezecea din viata noastra (deci un fel de majorat) cred ca puteti considera ca avem experienta.

Iata deci pas cu pas cum sa va pregatiti de petrecere, ce este important si ce nu, si mai ales cum sa scapati cu viata dintr-o intalnire de gradul III cu o ceata de maimutici agitate.

Invitatiile si invitatii.

Nu invitati prea multi pentru ca va iesi revolutie printre vecini, dar nici prea putini altfel copilul va va privi in felul sau anume prin care stie sa transmita atat de bine mesajul: „mama/tata, esti varza!”.

Ideal pentru petrecerile de acasa (caci despre acestea vorbim) este un numar de copii intre 4 si 10, extrema de sus fiind recomandata parintilor mari amatori de adrenalina.

Faceti invitatiile telefonic si aveti grija sa le re-confirmati in pre-ziua petrecerii, nu va bazati pe mail sau pe fluturasii dati copiilor sa ii imparta colegiilor preferati.

Tortul si accesoriile.

Asigurati-va ca veti avea un tort potrivit, verificati alergiile invitatilor dar si preferintele lor, in mod discret. Nu recomandam tort cu multa multa ciocolata, nici tort cu multe multe fructe.

Pe langa tort mai aveti nevoie de lumanarici, coifulete (nu recomandam fluierele acelea de hartie, cel putin nu intr-un apartament, daca nu ne credeti folositi-le si veti vedea), baloane, suc de cateva feluri, apa plata, farfurii si pahare diferite (e bine sa fie diferite pentru ca fiecare copil va avea o culoare sau un personaj si nu le vor incurca intre ei).

Copiii se vor distra la maxim daca vor avea confetti, garantat vor fi ocupati cel putin 30 de minute cu joaca cu bucatele colorate de hartie. Si contrar a ceea ce ati putea crede nu se strang foarte greu.

Ordine si curatenie

Faceti ordine preventiva in casa, asta inseamna ca lucrurile care nu trebuie sa ajunga in mana copiilor sa fie plasate bine, la inaltime, sub cheie, in boxa sau la vecini. Cei mici sunt detectivi in devenire si vor gasi tot, sau orice.

Daca aveti cutii cu piese lego, bilute sau margele pentru copilul vostru ascundeti-le si pe acelea. Nu va doriti sa le vedeti imprastiate prin toata casa. Stiu, e un pic egoist, dar vor gasi in mod sigur alte jocuri si jucarii, mai putin periculoase pentru talpi si mai usor de strans.

Faceti desigur ordine si in baie (unde plasati mai multe prosoape mici si ascundeti detergentii si parfumurile) si aranjati si prin bucatarie, nu de alta dar sa aveti unde sa puneti lucrurile in completa dezordine in timpul petrecerii.

Activitati si distractie

Asigurati-va ca le puteti propune micilor invadatori o lista de activitati astfel incat distractia lor sa fie cat de cat ghidata. Pot fi jocuri muzicale, twister, jocuri de consola (dans, sport), board games, sau chiar ceva gen Escape room.

Daca aveti rabdare sa pregatiti un joc de tipul Escape asigurati-va ca vor avea nevoie de cel putin o ora pentru a iesi din camera (exceptand desigur urgentele fiziologice).

In ultima instanta puteti pregati un film de desene animate, in caz ca spiritele se incing prea tare.

Mancare

Pregatiti gustari de tip finger food, telina, morcovi, gulii taiate bastonase, spanac cu rosii cherry sau salata iceberg cu nuci si branza…

… glumesc, nu exista asa ceva. Sau exista si va felicit daca reusiti, dar in general copiii nu-si doresc asta, copiii vor PIZZA!

Nu exista petrecere de copii fara pizza, si evident cel mai bine este cand puteti comanda pizza cu livrare la domiciliu. Veti sta linistiti, copiii vor sti ca „vine pizza” si sa vedeti ce sarituri de bucurie vor face cand curierul va suna la usa.

7jpeJmA5

Toti copiii se vor strange in jurul vostru, veti face echilibristica cu cutiile in uralele asistentei iar cand imparteala feliilor va incepe veti avea in jur numai fetisoare fericite!

Desigur si pentru acest punct exista reguli, de exemplu sa fi testat pizza inainte, ca sa va asigurati ca va corespunde inaltelor standarde de calitate ale invitatilor. Apoi sa va asigurati ca este vorba de o firma serioasa, care va asigura livrarea intr-un timp rezonabil (a se intelege scurt).

dodo04.jpg

Foarte importanta este si preluarea comenzii, mai ales cand este vorba de mai multe feluri de pizza; comenzile online sunt perfecte pentru ca va arata la sfarsit lista exacta cu ce ati comandat, dar si cele telefonice pot fi o solutie buna, mai ales daca interlocutorul se descurca repede prin multitudinea de cerinte si la final va repeta sumarul comenzii.

Apoi ar fi bine sa puteti comanda in acelasi timp si ceva aperitive, bauturi sau desert, pentru parintii invitatilor, pentru cei care au anumite preferinte, sau pur si simplu pentru ca niste superbe briose va fac cu ochiul de pe site.

Ei bine, toate aceste cerinte le indeplineste cea mai interesanta firma de livrare pizza de la noi: Dodo Pizza.

De ce interesanta? Pentru ca este o combinatie intre o firma de pizza si una de IT, adica au creat o intreaga filozofie si un sistem informatic adaptat acestui tip de business, care integreaza tot lantul de activitati si care le permite in acelasi timp o buna vizibilitate in timp real a evolutiei afacerilor, un sistem inovator. Apoi pentru felul in care se ocupa de pizza, pentru ca pregatesc numai pizza din aluat proaspat si cu ingrediente la fel, si o fac la vedere! Exact, puteti vedea pregatirea comenzii voatre in direct, online.

Apoi pentru ca au un angajament foarte indraznet, cel putin pentru Bucuresti, si anume acela de a livra in maximum 45 de minute, in caz contrar primiti pizza gratis. In plus echipa pare tanara si zambitoare, operatorii telefonici sunt profesionisti iar cei care fac livrarea sunt politicosi si corecti. Iar pe site gasiti si o lista cu alergenii implicati in fiecare dintre produsele livrate, ceea ce este foarte util, asa ca va recomandam sa o consultati.

In plus pe site apar foarte multe promotii, care de care mai interesante, asa ca puteti alege un DODOzaur, o formula Combo, o pizza oferita gratis sau o reducere de 20%. Suna delicios, nu-i asa? Iar sarbatoritii primesc o pizza din oficiu. Adica de la Dodo.

dodo15.png

In final nu numai ca va alegeti cu un menu delicios ce va fi savurat de copii dar veti sta si fara griji, lucru ce este cu adevarat important, mai ales atunci cand trebuie sa va concentrati asupra mersului petrecerii.

Va dorim superpetreceri reusite si pofta buna!

Post Scriptum  Azi, 14 martie se sarbatoreste Ziua Pi pentru ca in sistemul de date anglosaxon data de astazi se scrie 3,14. Nu putea fi o zi mai potrivita pentru a scrie despre pizza. Traditia pentru aceasta zi este sa se sarbatoreasca cu feluri de mancare care incep cu Pi. Nu e greu de ghicit ca alegera principala e pizza. 

Apoi poate va puneti intrebarea ce-are pizza cu matematica…? Pai are, si in mai multe feluri. Shakuntala Devi zicea : Everything around you is mathematics (Tot ce este in jur este matematica). Eu as parafraza : Everything round is mathematics (Tot ce este rotund este matematica). Pizza este deci o expresie a lui Pi! Si chiar va puteti uimi copiii cu lectii de matematica pe baza de pizza.

dodo08.png

De exemplu circumferinta unei pizza este exact diametrul sau x Pi. Pentru o pizza medie de la Dodo asta inseamna o circumferinta de 94.2cm (copiii chiar pot masura cu snur, daca nu va cred). Iar o pizza mare depaseste un metru in circumferinta, mai exact ajunge la 110cm. Puteti continua calculand suprafetele feliilor de pizza (nu e greu, dar va las pe voi sa descoperiti cum) sau chiar de cate felii de pizza este nevoie pentru a acoperi suprafata unei camere.

Daca aveti copii prin clasa a III-a sau a IV-a, care se lupta cu intelegerea fractiilor, raspunsul e simplu: pizza. Vor invata astfel foarte usor ce inseamna 1/2, 1/3, 1/4 sau cum 2/4 = 1/2, 2/6=1/3 si 5/8=1/2+1/8. Problemele cu treimea si intreitul unui numar vor deveni floare la ureche si in plus o sa va si distrati, iar la final nu veti fi flamanzi.

dodo13

Exista chiar si Teorema Pizza, dar aceea e mai complicata, potrivita deja claselor de liceu, cand petrecerile de copii vor fi o amintire.

In schimb, ca ultim pont va confirm (si exista si demonstratie matematica) ca atunci cand aveti dubii intre a comanda mai multe pizza medii sau ceva mai putine dar mari, este mai avantajos sa le alegeti pe cele mari.dodo

Articol scris in cadrul competitiei  Spring SuperBlog 2019
"Sărbătorește cu pizza!" 
Pentru toate articolele SuperBlog click aici
Surse foto ilustrare articol; DodoPizza.ro si DodoPizza Flickr
Foto arhiva personala
Foto de titlu: Pixabay, Royalty Free

13 gânduri despre “Rețeta perfectă

Lasă un comentariu