Casa din vis

Multe case imi trec prin minte, precum imaginile privite pe fereastra unui tren ce străbate câmpia in viteza, când ma gandesc cum ar arata casa visurilor mele. Ar fi un fel de puzzle de părți „furate” din amintiri, un puzzle care sa ni se potrivească doar nouă.

Imi amintesc de casa Tușei Neaga, din satul unde mergeam in copilarie, o băbuță mărunțică si subțire, cu fața ca un pergament șifonat si părul alb prins mereu sub o broboadă neagră, cu nod la ceafă. Era firavă Tușa Neaga dar nu stătea locului si ba o vedeai cu găleata de porumb la găini, ba culegând ceapă si ridichi din straturile din grădină, ba urcând de la fântână cu două găleti pline cu apă, de te si mirai cum le poate duce. Casa era la fel de mărunțică, albă ca părul tușicăi si cu acoperis din sindrilă cenusie, pe care mai crescuse si ceva mușchi. Cușca cățelului era în dreapta lângă gard, șopronul găinilor în spate, în față erau câteva straturi de zarzavat si o alee de pietriș bătut, mărginită primăvara de narcise albe, vara de dalii cărnoase si colorate iar toamna de dumitrițe pipernicite, cu petale cărămizii. Casa era ultima din sat, și avea curte spre vale, și curtea aia era un colț de rai căci acolo sălășluiau patru caiși si un prun, și jumatate din cerul satului. Primăvara când infloreau caișii nu-ți doreai decât să te intinzi pe iarba incălzită de soare și să privesti printre gene cerul albastru mângâiat de petalele rozalii. Casa mea din vis trebuie sa aibă in curte măcar un cais. Si pereți albi si calzi ca cea a Tușei Neaga.


Intr-una din expedițiile școlare, prin Maramures, dupa vreo 3 zile ploioase care ne udasera corturile și hainele și tot, profesoarei de geografie i s-a facuse milă de noi și ne-a repartizat pe fiecare pe la cate o casă din sat. Casa unde-am nimerit era a unei familii tinere ce-avea o fetiță de vârsta mea, era o casă țuguiată si mândră, cu poarta mare de lemn in care dalta meșterului săpase sfoara vieții, frunze de viță, si-n mijloc un soare rotund. In bucătaria micuță focul părea că arde veșnic, o oală mare de lapte stătea sa dea in fiert si o bunică torcea, parcă la fel de veșnic precum flacăra din sobă. In camera unde-am dormit ferestrele mici aveau perdele de borangic, pe care luna parcă voia să le dea la o parte să tragă cu ochiul inauntru, iar patul era înalt, cu cearșafuri aspre, mărginite de dantelă si mirosind a flori uscate. Podeaua era facută din scânduri de brad lustruite si o simteai caldă sub picioare, o binefacere pentru talpile chinuite de sosete ude si pline de bătături. Si acolo pe podea am stat cu fetita pe care o vedeam pentru prima dată si mi-a arătat comorile ei, câteva poze vechi, o ie de cand bunica era tanară, grea de mărgele de abia o puteai ridica, o pană mare de păun colorata in toate culorile curcubeului si câteva mai mici, de cocoș, de curcă și de bibilică, si intr-un cufaras mic, tot din lemn, cu inchizatoare de aramă, comoara ei de margele, paiete și ațe colorate. Tot pe podea am povestit despre legende, despre codri cu lupi flamanzi și iele care dansează in poieni, sub luna plină, până ce somnul ne-a răpus si a trebuit sa ne bagăm in pat. Casa mea din vis trebuie sa aibă neaparat o podea din lemn lustruit.


Prin calatorii am ajuns adesea in sate parca uitate de timp, cu ulite de piatră si case de piatră, Kastro din Thassos, Eze de pe Riviera franceza, sate pierdute pe munte in Croatia de Nord sau semetul Mont Saint Michel. Fascinația pentru piatră o am din copilarie, imi place textura, căldura pe care o acumulează dar si sentimentul de durabilitate, de stabilitate pe care il dă. Nu vreau o casă de piatră căci nu se mai potrivește vremurilor in care traim dar mi-as dori pentru casa din vis măcar un perete de piatră sau o curte pavată cu lespezi mari de piatră cenușie.


In Sivota am stat intr-un apartament superb cu vedere la golf si la port, cu balcoanele scăldate in soare. Avea ferestre mari cu obloane de lemn si parcă fiecare fereastră era o carte postală, atât de frumos se vedeau dealurile inverzite, apele verzi-albastre ale portului legănând bărcile ancorate pe langa mal, căsuțele cuibarite in golf sau răsfirate pe lângă panglica drumului. Aveam două dormitoare, si intr-unul din ele peretele era acoperit de un tapet floral in nuante marine, camera avea un aer elegant dar si intim, imbia la relaxare si visare. In casa din vis mi-ar plăcea un perete cu tapet floral in dormitor, ferestre mari prin care sa pot vedea cerul si un balcon insorit plin de ghivece cu flori colorate.


Chiar ne gandim sa ne mutăm din București, sa plecăm din capitala aglomerată intr-un frumos oraș de la poalele muntilor, in Brașov. Ne duce acolo și munca dar și dorința de a fi mai aproape de munte si de natură, de a trăi intr-un oraș mai mic, cu ritm mai putin alert. Căutam un mic teren unde să ne construim casa si vrem neaparat o curte (cu cais și caine). Vrem o casă nu foarte mare dar luminoasă, cu o bucatarie prietenoasă, un living cu ferestre largi spre curtea verde si spre cer, un dormitor calm pentru noi și cate o cameră numai a lor pentru baieți. Ar fi bine sa avem si un birou pe care sa-l putem transforma uneori in cameră de oaspeti și o mansardă ce ar putea fi orice, atelier de pictură, cameră de distractie pentru copii, sau home-cinema. Si, ca pas concret către protejarea mediului, aș mai vrea și panouri solare pentru casă, pentru a produce propria noastră energie (și, pe termen lung, pentru a economisi si bani).

Dar este nevoie de multe pentru a construi o casă, este cu adevarat un puzzle si cel mai nesuferit lucru la un puzzle este să-ti lipseasca o piesă. De aceea aș vrea să putem comanda toate materialele unei firme care sa se ocupe de tot si sa ne scutească de griji. Atunci când totul este calculat si expediat corect, când ai totul la dipoziție exact atunci când trebuie parcă orice sarcină, chiar și foarte complicată, pare mai simplă. Si in plus faci și economii, pe de o parte pentru ca beneficiezi de know-how-ul unor experți, pe de altă parte pentru ca prețul va fi mai bun iar organizarea logistică te scuteste de costuri inutile de transport si depozitare.

broker-online-materiale-de-constructii-min-1024x576

Mi-aș dori evident sa folosim numai materiale de cea mai bună calitate, materiale premium.

Ce inseamna de fapt materiale „premium”? Prima tendință este să crezi ca este vorba de lucruri foarte scumpe, dar nu este neapărat cazul. Materialele premium sunt in primul rând materiale de calitate, produse de firme cu experiență, care pe langă faptul ca îți dau un sentiment plăcut și arată frumos se comporta bine si cu trecerea timpului. Este vorba de materiale naturale alese cu grijă (cum ar fi piatra sau parchetul din lemn stratificat) sau materiale produse cu inalte tehnologii ce asigură un produs frumos finisat si rezistent la trecerea timpului (cum ar fi gresia, faianța, tâmplăriile). Materiale premium inseamna ani de experiență, o selecție avizată, o calitate intrinsecă si o garanție fermă la utilizare.

Pe site-ul  vindem-ieftin.ro  găsești practic totul, de la materiale pentru structură si fundație, la acoperisuri si izolații, materiale pentru instalații termice, electrice si sanitare, tencuieli, tâmplărie si până la tot ce este necesar pentru amenajarea interioară si exterioară. Asa că am petrecut ceva timp pe site în cautare de materiale si de inspirație.

Si am găsit gradina casei din vis (cu tot cu mobilier de gradină), mai rămâne să ma ocup de cais.

vi-gradina

Am găsit modele de bucatarie veselă si primitoare, si vin la pachet, gresie, faianță, și câte și mai câte.

Am găsit de asemeni cateva variante pentru o sală de baie elegantă.

Cred că am gasit si podeaua mea perfectă de lemn, variante de tapet delicat pentru dormitor sau dalele de pavaj pentru gradină, care beneficiază de un nume pretențios, Pavaj Asti Combi Semmerlock.

O casă este pana la urmă cea mai mare investiție din viața unui om, asa că toate căutarile trebuie facute cu mare grijă, listele de materiale trebuie verificate foarte strict, iar pentru unele dintre produse este necesar să ai si instrucțiuni de folosire. E bine că vindem-ieftin.ro oferă și consiliere profesională gratuită pentru implementarea produselor, iar acestea vin cu certificat de garanție. Iar prețul se pare că este intr-adevăr mai bun pentru că ei colaborează direct cu producătorii.

vi-banner3

vi-banner

Asa că și pentru noi, dar și pentru toti cei care va doriti o casă, sau chiar pentru profesioniști in construcții și proiectare, această casă de comenzi este o varianta de luat în considerare.


Articol scris pentru Spring Superblog 2019
"Construieste-ti casa cu produse premium"
Pentru toata articolele SuperBlog click aici.
Foto ilustrare articol: arhiva personala (prima parte) 
Foto vindem-ieftin.ro (partea a doua)

12 gânduri despre “Casa din vis

  1. Frumos visul vostru ! M-am revăzut cu 19 ani în urmă când, mergând la Dâmbovicioara ne-am îndrăgostit de nordul județului Argeș. În nici trei luni eram proprietarii unei case vechi unde sperăm să petrecem niște ani la pensie.
    Și nu în ultimul rând m-am revăzut într-o vacanță cu cortul în Maramureș. A plouat de a rupt că nici vorbă să campăm. Am găsit o casă care ne-a primit, patru adulți și doi prichindei. Frumos, drăguți, palincă, langoși ! Și un șoricel care ne privea nevinovat de pe o galerie 😁

    Apreciat de 1 persoană

    1. Exact, imi trec prin minte tot felul de case si parca as vrea sa „rup” cate o bucatica pentru a-mi construi propriul cuib. Initial am vrut sa pun la imaginea de titlu un cuib 🙂

      Apreciază

  2. M-ai plimbat frumos cu gândul peste tot și mi-ai trezit și niște amintiri. Frumos articol! Pe mine conceptul vindem-ieftin m-a cucerit din prima. Să vi se îndeplinească visul!

    Apreciază

Lasă un comentariu