Captain Marvel

Am asteptat cu nerabdare momentul vizionarii acestui film, insotita de baiatul meu de 10 ani. La noi este in categoria AP12 dar am verificat inainte daca este un film potrivit pentru aceasta varsta, citind cateva review-uri si bineinteles pe CommonSenseMedia, un site pe care vi-l recomand de fiecare data cand aveti intrebari de acest gen (din pacate nu veti gasi aici review-uri ale filmelor europene).

Pot deci sa confirm ca este perfect ok pentru un copil de 10 ani, poate chiar si pentru cei mai mici, cu precizarea ca filmul nu este dublat ci disponibil doar in varianta cu subtitre si deci este recomandat pentru copiii care se descurca sa citeasca destul de repede, inteleg engleza foarte bine sau nu ii deranjeaza daca nu inteleg toate discutiile din film.

Exista momente violente, desigur, asa cum va puteti astepta de la acest gen de filme, confruntari corp la corp, impuscaturi cu o diversitate de arme, explozii, prabusiri, accidente, dar nimic extrem de infricosator. Exista de asemeni extraterestrii cu infatisare destul de impresionanta precum si o „metamorfoza” neasteptata, care ar putea deranja copiii sensibili (daca aveti dubii, va recomandam sa vizionati filmul inainte de a duce copiii sa-l vada).

CaptainMarvel4.jpg

Pe de alta parte filmul realizat de Marvel Studios este impresionant din punct de vedere vizual, profitand la maxim de avantajele tehnologiei 3D, cu un ritm sustinut dar si cu momente mai calme, cu personaje destul de bine conturate si o poveste surprinzatoare. De fapt in acest film aproape nimic nu este ce pare a fi, la propriu si la figurat, si veti avea parte de mai multe intorsaturi de situatie decat ati putea crede.

Povestea este bazata pe benzile desenate avand-o ca protagonista pe Carol Danvers, alias Vers si este al 21-lea film din Universul Marvel, beneficiind de o distributie impresionanta:

  • Brie Larson in rolul principal
  • Samuel L. Jackson in rolul directorului SHIELD, Fury,
  • Jude Law – comandantul Starforce de pe planeta Kree, Yon-Rogg
  • Annette Bening este Dr. Lawson dar si Inteligenta Suprema pentru Vers
  • Lashana Lynch in rolul Maria Rambeau, pilot Air Force si prietena lui Carol

ATENTIE, URMEAZA DETALII DIN FILM

SPOILER ALERT!

CaptainMarvel7.jpg

CaptainMarvel9

Actiunea incepe pe planeta Hala, care face parte din Imperiul Kree, unde Vers, o membra a Starforce care sufera de amnezie in urma unui incident necunoscut, se antreneaza pentru misiuni avandu-l ca mentor pe Yon Rogg. Prima misiune primita este recuperarea unui agent Kree din mainile Skrulls, extraterestrii care-si schimba forma, dar Vers este capturata de comandantul Skrull Talos si adusa pe nava lor, in apropierea Pamantului. Temutii Skrull incearca sa obtina informatii din memoriile ei dar Vers isi foloseste puterea ei speciala si reuseste sa scape intr-o nava care aterizeaza fortat pe Pamant.

CaptainMarvel6.jpg

Aici Vers face cunostinta cu Fury, comandantul SHIELD care era trimis sa investigheze neobisnuita prabusire si, urmand firul unor amintiri recuperate, incearca sa afle mai multe despre proiectul Pegassus, intr-o baza a aviatiei americane. Astfel se descopera pe sine in persoana unui pilot american, ce murise intr-un accident de avion in 1989, impreuna cu Dr. Lawson, in timp ce testau un motor experimental, ce se presupunea ca poate ajunge la viteza luminii.

CaptainMarvel0.jpg

Echipa chemata in ajutor de Fury este de fapt compusa in parte din extraterestrii Skrull care au luat aspectul investigatorilor, iar Vers si Fury scapa la bordul unui avion, impreuna cu un pasager clandestin, motanul Goose. Urmatorul pas este sa ajunga la fosta prietena a lui Vers/Carol Danvers, Maria Rambeau, pentru a incerca sa descalceasca aceasta istorie neobisnuita.

Dar de aici incolo va las sa descoperiti povestea voi insiva, va spun doar ca noua ne-a placut foarte mult acest film (chiar am vrea sa-l revedem) si ca veti avea mai multe surprize, si una din ele este chiar pisica!

CaptainMarvel-cat

Carol Danvers, alias Vers este o eroina un pic neobisnuita, consumata de lipsa amintirilor, sau chiar de recuperarea unora dintre ele, iar procesul devenirii ei, al transformarii intr-o super-eroina, este interesant de urmarit.

CaptainMarvel8.jpg

Iar in final veti fi de acord cu mesajul fimului: intotdeauna puterea este in tine!

Trailer

Asteptam parerile si comentariile voastre dar si sugestii despre noi filme de abordat.

Sursa fotografii: MarvelStudios

 

 

 

13 gânduri despre “Captain Marvel

  1. Sunt multe filme făcute după benzi desenate foarte interesante. Trendul cam acesta este, puțină violență, puțin sf, ce prinde mai mult la public. Păcat că piticul nostru nu are încă vârsta pentru a-l viziona împreună.

    Apreciază

Lasă un comentariu