Reteta perfecta 4

Haideti sa recunoastem cinstit, multi dintre noi, cei mai rotunjori, mai pufosi sau mai zdravenei nu am reusit nicodata sa tinem o dieta. Fie pentru ca suntem prea pofticiosi, gurmanzi, inspirati de preparatele gustoase si apetisante la care nu am putea renunta in ruptul capului, fie dintr-o mie de alte motive, care mai de care mai „adevarate” si imposibil de contestat:

  • am un program dezordonat, nu am cum sa tin dieta
  • sunt mult prea ocupat/a ca sa ma mai complic cu asa ceva
  • gatesc pentru familie, nu mai pot gati inca un rand de mancare separat
  • nici o dieta nu mi se potriveste
  • degeaba incerc, mereu se intampla cate ceva care ma scoate din ritm
  • sunt intr-o perioada extrem de stresanta, daca renunt si la rontait nu o sa fac fata
  • pur si simplu nu am ambitie ca sa tin dieta, sunt tentatii peste tot
  • doar dieta oricum nu ma va ajuta, trebuie sa fac si sport si nu am timp
  • tine de metabolism, de schimbari hormonale, de genetica, nu ar merge la mine
  • nu pot singur/a, as avea nevoie de cineva sa ma sustina.

fork-839244_1920

Toate motivele acestea sunt foarte reale pentru persoana in cauza, nimeni nu poate nega realitatea lor subiectiva. Unele pot fi contracarate cu argumente stiintifice, de exemplu ca o dieta corecta te ajuta sa slabesti chiar daca faci putin sport sau deloc sau ca da, mostenirea genetica si alti factori medicali sunt importante, dar un menu echilibrat va da totusi rezultate. Altele tin de personalitate, de mediu, de programul fiecaruia, de reactia la stress.

Dar cred ca am gasit reteta dieta perfecta, cea care anuleaza cea mai mare parte a argumentelor, si una care functioneaza chiar si fara sport sau pentru oameni ocupati si stresati, gurmanzi, incapatanati sau dimpotriva, lipsiti de ambitie. Si este o reteta de tipul „morcovul si batul”, una garantata si pentru cei mai indaratnici si refractari grasuti!

SmartDiet1

Este vorba de Smart Diet Experience, un serviciu care ofera un menu saptamanal, gata preparat, o dietă sănătoasă cu livrare la domiciliu. Mancarea este gatita dupa principii solide elaborate de nutritionisti iar portiile sunt calculate in asa fel incat sa garanteze un rezultat palpabil fara infometare.

smartDiet.png

Si continuand analiza de tip SWOT, iata morcovul:

  • extrem de comod, primesti totul acasa, frumos ambalat, pe zile, la scurt timp dupa ce ai facut comanda.
  • ai de ales intre 3 pachete diferite, White, Purple si Green, acesta din urma axat mai mult pe verdeturi si legume. Deci vei putea face o alegere potrivita preferintelor tale iar daca doresti sa tii o dieta mai multe saptamani nu te vei plictisi.
  • poti lua pranzul si o gustare la birou, pachetele sunt bine ambalate, de dimensiuni rezonabile (chiar si pentru o geanta de dama) si poti folosi cuptorul cu microunde pentru incalzire.
  • mancarea e chiar gustoasa! micul dejun pare mititel dar este satios, o gustare alunga foamea pentru cateva ore, supele de pranz sunt aromate si destul de satioase, la fel si cina. In plus, continutul de sare este redus (ceea ce este esential intr-o dieta) dar gustul este foarte placut datorita condimentelor.
  • portiile sunt calculate in asa fel incat sa alunge foamea fara a da acea senzatie de prea-plin. In primele 2-3 zile foamea poate apare dar stomacul se obisnuieste repede si dupa cateva zile portiile sunt perfect suficiente.
  • dieta este compatibila cu stilul de viata fix-la-fix, chiar este recomandat sa se manance la ore fixe.
  • castigi timp (timpul de gatit, timpul consumat la cumparaturi, chiar si timpul petrecut la mese, sau rontaind) si ai si senzatia ca cineva a avut grija de tine.

SmartDiet2.jpg

Si batul? Pana la urma orice solutie eficienta trebuie sa aiba si parti negative. Le voi prezenta dar voi incerca sa subliniez cum chiar si aceste parti negative pot fi transformate in avantaje.

  • nu ai voie sa consumi nimic altceva, ai „interzis” la alcool sau bauturi dulci si este indicat sa mananci la ore fixe. Poate parea greu dar efortul este mult mai mic decat acela de a tine o dieta singur, in plus chiar te obisnuiesti repede cu dimensiunea portiilor. Iar celelalte interdictii nu fac decat sa te ajute sa duci o viata sanatoasa.
  • pachetul saptamanal poate parea scump la o prima vedere, dar odata impartit pe cele 7 zile nu mai este chiar asa. Trebuie tinut seama de faptul ca nu se ofera doar un pranz ci meniul complet pentru o zi intreaga, si chiar poti economisi banii de rontaieli sau alte tentatii.
  • unii pot obiecta ca mancarea nu este pe gustul lor dar in cele 3 pachete diferite mancarurile sunt foarte variate. Ai ocazia sa descoperi supe gustoase, ingrediente interesante, retete pe care nu le-ai incercat. Mie mi-a placut foarte mult supa crema de mazare, catifelata si picanta, iar lasagna de legume mi s-a parut extraordinar de gustoasa, chiar voi incerca sa gatesc aceasta reteta.
  • altora poate nu le convine meniul comandat pe o saptamana intreaga dar pentru a obtine rezultate palpabile este nevoie de consecventa. Faptul ca ai deja meniul comandat si asteptandu-te in frigider este o motivatie in plus.

SmartDiet3

Va invit asadar sa descoperiti reteta prin care slabesti usor si diversitatea de retete gustoase care o sustin. Pentru mine chiar astazi este ultima zi din saptamana Smart Diet si pot sa spun ca ma simt mai increzatoare, mai motivata si mai „usoara”.

smartdietexperience

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019
"Motivatie si dieta, un duo inteligent 
in experinta Smart Diet"
Pentru toate articolele SuperBlog click aici.
Foto preparate si pachete : smart-diet-experience.ro
Foto ilustrare articol : Pixabay

6 gânduri despre “Reteta perfecta 4

  1. Nu am ținut niciodată dietă, însă am câteva principii după care mă ghidez pentru un stil de viață sănătos. Spre exemplu, sunt vegetariană, însă mânânc, în mare parte, hrană curdă, neprocesată. De asemenea, merg la sală și mă plimb ori de câte ori am ocazia.

    Apreciază

Lasă un comentariu