Ziua tatalui

Pregatirile de 8 martie incep cred, cam dupa Sfântul Valentin (sarbatoare pe care am importat-o cu mare placere), sau hai sa zicem dupa Dragobete. Nu mai zic de 1 martie cand tot femeile sunt sarbatorite. Tarabele sunt pline de flori, comerciantii inunda piata cu cadouri speciale „pentru ea”, copiii se pregatesc din timp, cu emotie, de serbarea de Ziua Mamei,

Pe 12 mai anul acesta vom sarbatori Ziua Tatalui (este a doua duminica din luna mai, in fiecare an). Stiati? Nu stiati!

baloane.jpg

Se zice ca „in spatele unui barbat puternic se afla o femeie puternica”! Noi, femeile, ne-am agitat sa ne fie recunoscute drepturile,  am castigat pozitii de conducere, jucam sporturi inainte dominate de barbati, am intrat in politica, de fapt in orice domeniu. Am castigat toate aceste lucruri dar nu ne-am gandit, poate, niciodata, sa luptam cu aceeasi ardoare si pentru egalitatea de drepturi a barbatilor.

Deja ridicati din sprancene, nu-i asa? Si va intrebati cum, cum sa luptam pentru egalitatea lor, cand ei au fost mereu primii, mereu mai sus? Iar ei totusi nu sunt ca noi, cand e vorba de copii cea mai mare parte din munca o face mama, nu?

Hai sa vedem cateva franturi din marturisirile mamelor:

„Numai el ii face baita, mie mi-e tare frica si nu pot sa-l tin bine. Dar el se descurca de minune si cel mic rade tot timpul, chiar cred ca ii place.”

„Nu, noaptea nu ma trezesc, il schimba el, sa mai dorm si eu cateva ore legat. Mi-ajunge ca ma trezesc sa alaptez”

„Mai respir si eu cat sta el cu copilul in parc, apuc si eu sa fac o baie ca lumea, sa-mi fac unghiile, uneori fug si pana la coafor. Iar lui ii place foarte mult sa-l plimbe, e linistitor”pexels-photo-1497394.jpeg

„Sa-ti iei un wrap, e genial! Copilul adoarme instantaneu. Da’ mai bine vorbesti cu sotul meu ca el il poarta mai mult asa, sa-ti explice el cum se pune, pe mine ma doare spatele si nu prea-l folosesc”

„Miercurea il duce la engleza, vineri la inot si sambata la karate, bine ca alearga el peste tot ca eu as innebuni sa mai fac si asta!”

„N-am mai spalat vasele de nu mai stiu cand. Zice ca macar atat sa faca si el daca eu gatesc… Si adevarul e ca si el gateste, dar asta e bonus. Face o paella de te lingi pe degete:”

„Pai unde sa fie, la cumparaturi … Numa’ chef de alergat prin magazine n-am. Se duce el odata pe saptamana si ia tot, cu lista, pai cum altfel? Si la piata tot el, da, deja cunoaste, stie de la cine sa ia. Si stii ce? Saptamana trecuta mi-a venit si cu un buchet de narcise!”.

Va suna cunoscut? N-ati auzit mame facand astfel de marturisiri? Eu aud mereu, din ce in ce mai des. Aud cum numai tata stie sa faca lectiile la matematica si la stiinte cu copilul, cum l-a invatat pe cel mic sa lege sireturile, cum pleaca cu baiatul, intr-o excapada prin oras „ca barbatii” si se intorc murdari de inghetata si veseli nevoie mare sau cum tata l-a invatat pe cel mic ca numai muzica rock e tare. Si nu numai tatii de baieti, sa ne-ntelegem, aud si cum numai tata stie sa impleteasca perfect coditele, ca mama nu mai are rabdare, cum a invatat sa dea papusile cu oja sau cat de tare stie tata sa cante melodia din Frozen!

Dar in vacante? Tata ia doua camasi, cateva tricouri si o pereche de pantaloni de schimb. Iar mamele? Trei costume de baie, patru rochii, vreo doua bluze de plaja, cateva fuste, vreo doi pantaloni, un blazer subtire si unul gros, doua perechi de ochelari de soare sa fie asortati, cel putin o palarie si 3-4 esarfe. Iar trusa de cosmetice? La el contorizam deodorantul, crema si aparatul de ras si cam atat in timp ce la noi … dar sa nu le mai insir ca poate nu ne ajunge timpul.

Este asta egalitate? Ar trebui sa ne dam seama ca si in spatele nostru, femei puternice, sta cate un barbat puternic. Un barbat care vrea sa ne ajute, care poate merita sa-i fie recunoscute eforturile de a se adapta, de a incerca sa ofere performanta pe toata linia! Performanta de a se descurca cu pampersii si biberoanele, cu carucioarele si sterilizatoarele, cu coditele si funditele, cu sireturile si cu toate acareturile. Un barbat care nu are dreptul la crize de personalitate, la sindrom PMS, care munceste si nu vine in fiecare seara acasa doar sa se uite la televizor cu picioarele pe masuta din sufragerie.

adult-child-dad-34014.jpg

Asa ca hai sa ne pregatim de Ziua Tatalui si sa-i facem o surpriza … Poate cei mici vor invata o poezie frumoasa si cine stie, poate veti suprinde si o lacrima ratacita pe obraz. Poate facem un picnic frumos sau o masa in familie care se incheie cu un tort si confetti colorate. Sau poate cei mici vor desena cea mai grozava felicitare pentru cel mai grozav tata.

Si n-ar trebui sa lipseasca nici cadourile, poate o poza frumos inramata, sau un tricou cu inscriptie haioasa. Sau si mai bine, stiati ca Farmec a lansat o gama de produse speciale pentru barbati, Gerovital Men? Asa il putem rasfata cu un gel de dus mentolat pentru dimineti proaspete sau cu un deodorant potrivit pentru un tatic activ. Si poate ca tata ar vrea samponul lui, nu doar samponul cu ratuste al copiilor (caci noi folosim chestii special concepute pentru par vopsit, carliontat si agresat de factorii de mediu).

Un sampon cool nu se poate sa nu-i placa, nu? Si daca ati observat semne mici ca incepe sa semene cu socrul … la chelie dar nu ati avut curajul sa i-o spuneti pana acum, ati putea s-o faceti oferind si o solutie minune: fiolele Gerovital anticadere (nu mai spun ca este si un produs 100% romanesc)! Nu garanteaza ca nu o sa cada la patinoar, dar se pare ca reusesc sa opreasca declinul podoabei capilare.

GrovitalMenAnticadere.png

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019
Pentru toate articolele SuperBlog click aici.

ORIGINAL GEROVITAL_farmec.jpg

Foto produse cosmetice: farmec.ro
Foto ilustrare articol: Pexels Royalty Free

 

13 gânduri despre “Ziua tatalui

Lasă un comentariu