Vacanta in trei acte

Am descoperit cu adevarat teatrul in ultimii ani de liceu si asa a inceput o pasiune care a continuat de-a lungul anilor si care mi-a daruit momente superbe, prietenii, aventuri si multe, multe alte descoperiri. Una din ele a fost FITS, festivalul de Teatru din Sibiu, pe care am avut ocazia minunata sa-l „gust” de la prima editie, in calitate de… (dar asta e alta poveste).

Sa mergem la FITS a devenit intre timp o traditie, cred ca nu am ratat mai mult de doua editii pana acum, iar in ultimii ani mergem, desigur, impreuna cu copiii. Perioada festivalului este perfecta caci la jumatatea lunii iunie copiii iau vacanta, eu pot sa-mi iau cu usurinta concediu si de obicei profitam de aceasta mica escapada de inceput de vara pentru a vizita si alte locuri din frumoasa noastra tara.

Si, ca o adevarata iubitoare de teatru, concep vacantele noastre ca pe o piesa, aleg decorurile si recuzita, planific scenariul incluzand schimbari de ritm, momente de relaxare si reflexie sau adevarate puncte culminante.

Cum tocmai a fost afisat programul complet al festivalului, si deci putem alege zilele exacte in care dorim sa fim in Sibiu, este cazul sa incep sa ma ocup de rezervari. Iar anul acesta, pentru prima data, vom profita de tichetele de vacanta primite de la serviciu (din fericire am primi amandoi). Problema cu tichetele de vacanta este ca trebuie sa te asiguri ca hotelurile si pensiunile alese accepta acest mod de plata, ceea ce poate fi o complicatie in plus la migaloasa munca a selectionarii celor mai porivite locuri. Dar o colega de serviciu mi-a povestit de un site, Travelminit.ro care pur si simplu elimina aceasta problema.

travelminit.png

Poti alege din lista foarte generoasa de hoteluri si pensiuni de pe site locurile unde doresti sa stai si poti face rezervare online pentru perioada aleasa, cu mentiunea ca vei folosi tichete de vacanta. Iar dupa ce rezervarile sunt confirmate este suficient sa trimiti prin curier tichetele de vacanta la sediul Travelminit, mentionand pe plic numarul de rezervare. Astfel ai asigurata plata cu tichete de vacanta prin Travelminit si gata, te poti bucura de vacanta!

Pentru ca drumul este destul de lung pana la Sibiu (nu neaparat in kilometri dar in timp de parcurs pe sosele), anul acesta vom pleca pe Valea Prahovei si vom face un popas de o noapte la Brasov. Vom ridica deci cortina in decorul minunat al orasului de la poalele Tampei, cu superba Piata a Sfatului si stradutele pitoresti din jur, cu impunatoarea Biserica Neagra si cu foarte multe posibilitati de distractie in familie (telecabina spre Tampa, frumoasa Gradina Zoologica, Parcul de Aventura, Paradisul Acvatic).

Pe Travelminit am gasit pensiunea perfecta pentru noi, La Maisonnette. Este situata chiar in Piata Sfatului, ofera camere si apartamente de familie, toate renovate de curand si decorate cu gust, intocmai ca pentru o scena de teatru, iar in plus vom avea si micul dejun asigurat. De fapt imi place atat de mult ca voi rezerva doua nopti aici, pentru a profita de superba locatie, cand esti regizor iti poti permite si mici schimbari de scenariu, nu?

Urmeaza cele trei nopti pe care le vom petrece la Sibiu, iar pentru a profita atat de frumusetea orasului cat si de multitudinea de spectacole de strada avem nevoie neaparat de o cazare localizata central. Travelminit nu ma dezamageste, am gasit un apartament disponibil la Hotel Casa Luxemburg, situat chiar in Piata Mica, locul meu preferat din Sibiu. Vom putea petrece cateva zile minunate iar serile cu spectacole nu vor fi umbrite de nevoia de a reveni intr-un hotel situat la mare distanta de centrul actiunii.

PiataMica.jpg

Pentru ultimul act al vacantei noastre aleg Transfagarasanul  pentru a simti un pic si din aerul tare al inaltimilor. Soseaua serpuita ce ofera peisaje rupte din poveste ne fascineaza pe toti si ne place sa ne aventuram pe ea in iunie,  imediat dupa deschidere caci de multe ori inca mai gasim petice de zapada pe iarba plina de papadii iar micile cascade de pe versanti sunt mai fotogenice, alimentate fiind de topirea zapezii.

rusticPentru a putea profita de cat mai mult timp la inaltimi am cautat o ultima unitate de cazare situata foarte aproape de lacul Vidraru si de cetatea Poenari, si am gasit, desigur, tot pe Travelminit, o pensiune ce ofera apartamente de familie la un pret foarte bun: Rustic Argesean.  Sunt convinsa ca si copiilor le va placea decorul rustic din acest ultima parte a vacantei noastre si ne vor intreba ca de obicei, cand plecam in urmatoarea calatorie…

Este clar, au prins gustul vacantelor-spectacol!

Intre timp eu mai am de rezervat bilete la unul-doua spectacole din Sibiu unde putem merge impreuna cu copiii, de finalizat rezervarile pe Travelminit.ro si de pregatit plicul  cu tichetele noastre de vacanta.

Pana la urma este destul de usor sa fii regizor atunci cand ai un ajutor!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019
Pentru toate articolele SuperBlog click aici.
Foto: Travelminit.ro
Foto FITS : arhiva personala

 

 

9 gânduri despre “Vacanta in trei acte

  1. Imi doresc sa fac si eu un circuit asa dar am doua frici, a mea de masini legata si de drumul lung dar si de serpentine unde de obicei cam dau la boboci.
    Sper sa ajung si eu la Sibiu. Pana la festival… mai am de crescut copiii.

    Apreciază

Lasă un comentariu