Londra (Preview)

Dupa cum probabil stiti MariSiMici a fost intr-o mica vacanta de documentare la Londra. A fost o vacanta programata in saptamana altfel si deci o vacanta altfel intr-o lume altfel:

  • nu am apelat la o masina inchiriata pentru ca in Londra se circula altfel, asa ca am apelat la transportul in comun. Am calatorit mai mult cu autobuzul pentru a putea vedea orasul (se calatoreste in conditii foarte bune si programul este bine pus la punct), dar si cu trenul sau cu linii de autocar spre exteriorul Londrei.
  • vremea a fost efectiv altfel decat se preconiza, primele trei zile trebuia sa fie insorite, apoi urma sa fie innorat si sa ploua dar de fapt a fost fix invers. Am avut si surpriza ca o zi caracterizata prin soare stralucitor pe accuweather sa aiba la detaliu pe ore ploaie, ploaie, ploaie, nori, ploaie, ploaie, ploaie…!
  • capitala Marii Britanii ni s-a parut surprinzator de linistita si prietenoasa, chiar daca este un oras cosmopolit, eclectic si agitat. Iar londonezii ni s-au parut departe de morga cu care sunt caracterizati, majoritatea au fost zambitori, glumeti si dornici sa ajute.

Iata deci articolele pe care le veti gasi aici, in urmatoarea perioada:

  • Londra vazuta de sus: sugestii si informatii despre cele mai bune locuri pentru a admira metropola de la inaltime
  • Cele mai frumoase muzee pentru copii: o lista non-exhaustiva a muzeelor pe intelesul celor mici, cu detalii despre preturi si modul de vizitare
  • Warner Bros Harry Potter Studio Tour: cum rezervati bilete, cum ajungeti acolo si mai ales ce puteti vedea
  • Legoland Windsor: toate detaliile pe care este bine sa le cunoasteti inainte de a face o vizita
  • Cele mai frumoase locuri din Londra (o selectie subiectiva, desigur) de vizitat impreuna cu copiii.

LondraParc

Asteptam aici parerile, sugestiile si intrebarile voatre!

 

16 gânduri despre “Londra (Preview)

  1. Mi-am propus să vizitez UK și Londra, evident, în cei trei ani de facultate ai copilului dar nu am reușit. A rămas pe lista mea de destinații de călătorie, probabil se va întâmpla atunci când îi va veni rândul 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Preturile la avion, daca esti ok cu low-cost, pot fi si foarte mici. Preturile pentru cazare sunt sensibil mai mari decat in alte capitale europene, cel putin 40-50% peste Paris, din cate am vazut eu (nu ajuta nici faptul ca sunt in lire). La fel, pretul la atractii este destul de mare (ex 100 lire de familie pentru London Eye) dar ai la dispozitie si foarte multe muzee gratuite sau Sky Garden (gratuit cu rezervare). Cat despre mancare, exista si locuri accesibile ca pret, exista piete unde poti gasi mancare peparata la preturi bune, si exista si magazinele Tesco unde preturile sunt cam ca in alte capitale. Noi am ales un apartament cu bucatarie si am platit mai mult la cazare, pentru confortul tuturor dar am economisit astfel destul de mult din banii pe care i-am fi dat pe restaurante. Daca ai nevoie de recomandari precise da-mi un semn!

      Apreciază

Lasă un comentariu