Paradis Land Neptun

Participarea la Gala Spring SuperBlog 2019 ne-a dat ocazia sa revenim in statiunea Neptun, locul celor mai frumoase amintiri din copilarie. Litoralul romanesc a fost greu incercat in anii de dupa Revolutie, mai toate statiunile fiind marcate de urmele nemiloase ale timpului si nepasarii. Din fericire, de cativa ani au inceput sa apara semne bune, mai intai timid apoi mai cu elan, schimbari care aduc cu ele promisiunea unor noi vacante minunate, la noi pe litoral.

Si pentru ca o vacanta la mare ar trebui sa insemne mai mult decat statul pe plaja si balaceala din valuri va povestesc acum despre un loc minunat pe care l-am descoperit weekendul trecut, singurul parc de aventura de pe litoralul românesc, Paradis Land din Neptun.

ParadisLandIntrare

Situat la cativa pasi de centrul statiunii, chiar aici, in Padurea Comorova, parcul este o oaza de verde si de umbra plina cu tot felul de instalatii de catarat, dar oferind si alte activitati distractive in familie. Puteti petrece aici o dupa-amiaza plina de adrenalina, la adapost de cele mai arzatoare raze ale soarelui, iar copiii vor fi incantati sa exploreze toate traseele din copaci, asemeni unor veverite zglobii.

Activitati propuse de Paradis Land

  • 14 trasee de aventura, cu dificultate progresiva, pentru copii incepand de la 4 ani (minim 80cm) si pana la „profesionisti”;
  • traseu format numai din tiroliene, 11 la numar, pentru copii mari marisori (inaltimea minima 150cm);
  • tir cu arcul si airsoft;
  • panou de catarare (escalada) de 8 metri inaltime, cu mai multe trasee de parcurs, avand grade diferite de dificultate;
  • trasee de bicicleta prin padure in lungime totala de 10 km si inchirierea de biciclete pentru aceasta activitate;
  • loc de joaca pentru copii mici, cu leagana, casute de lemn, topogane, trambuline si balansoare;
  • Crazy Jump, saltul in gol de la 10m inaltime urmat de pendularea in aer la o inaltime de 3m;
  • un spatiu de tip Escape Room inaugurat in 2018 unde va trebui sa va puneti la lucru toata inventivitatea pentru a-l scapa pe Capitanul Barbarossa de soarta cruda ce-l asteapta.

La toate acestea se adauga foisoare numai bune pentru reunirea familiilor si un mic restaurant cu terasa, unde puteti bea o cafea sau un suc ascultand ciripitul pasarilor si chiuiturile de bucurie ale temerarilor, sau chiar puteti potoli o foame rebela cu o mica gustare.

Iar pentru norocosii ce-si sarbatoresc ziua de nastere in timpul vacantei pe litoral se pot organiza petreceri in cadrul parcului, profitand si de oferte speciale.

Preocuparea pentru siguranta

Parcul a fost gandit in asa fel incat siguranta tuturor sa fie pe primul plan si au fost alese echipamente moderne, de cea mai inalta calitate. Echipa Paradis Land pune la dipozitia utilizatorilor hamuri de la Radialis Comp, usor de utilizat atat pentru adulti cat si pentru copii si cele mai performante casti de gen, Edelrid. La acestea se adauga kiturile Belay, bazate pe elemente modulare ce se pot conecta si folosi in functie de tipul de activitate, curelele, snururile si componentele metalice fiind testate si certificate.

Instructajul este esential pentru siguranta participantilor la activitati si este abordat cu profesionalism si rabdare de angajatii parcului, toti tineri, pasionati si pregatiti sa ofere toate detaliile necesare. Trebuie sa mai spun ca pe toata intinderea parcului exista marcaje si instructiuni legate de siguranta, traseele sunt clasate pe culori si semnalizate corespunzator, cu indicatoare ce mentioneaza gradul de dificultate si inaltimea minima necesara.

ParadisLand7.jpg

Cat despre instalatiile din copaci, ele mi-au dat un sentiment de siguranta, fiind solide, bine construite, cu platforme destul de spatioase si suficiente cabluri de ancorare suplimentare, astfel incat si copiii mai mici sa se poata descurca cu usurinta. Personalul parcului este implicat permanent in verificarea instalatiilor si este la dispozitia tuturor cu sfaturi utile pentru abordarea diverselor trasee, cu recomandari si incurajari.

Ca ultima precizare legata de siguranta trebuie spus ca intr-un astfel de parc nu se vine cu tinuta de plaja. Este obligatorie o tinuta sport, de preferat cu pantaloni lungi iar incaltamintea trebuie sa fie de tip sport, nu sandale delicate si in nici un caz papuci de plaja. Fetitele este bine sa aiba parul strans, pentru a evita incidentele neplacute. Si in toate momentele copiii trebuie sa fie atenti, sa respecte regulamentul si instructiunile de siguranta.

Preturi

Oferta de preturi mi s-a parut foarte avantajoasa pentru un parc de aces gen, tariful pentru copii fiind de 35 de lei iar pentru adulti de 50 de lei, pentru 2.5 ore de distractie in parc. Trebuie mentionat ca persoanele care nu acceseaza traseele nu platesc nimic, de exemplu parintii care insotesc copiii, sau copiii prea mici pentru a se catara.

Traseul de tiroliene, panoul de catarare, tirul cu arcul si airsoft, Crazy Jump si Escape Room se platesc separat dar preturile sunt foarte rezonabile. Asa ca, daca cele doua ore si jumatate de distractie in copaci nu ajung, va puteti delecta, la alegere si cu alte activitati, in functie de preferinte.

Urmariti pe site-ul parcului promotiile si evenimentele propuse cu diverse ocazii si este bine de stiut ca pentru grupuri mai mari exista si discounturi sau oferte speciale. Echipa Paradis land este implicata si in programe sociale pentru sustinerea copiilor din zone defavorizate sau cu posibilitati materiale reduse, astfel ca fiecare vizita in parc ii ajuta sa ajute.

Invitatie la distractie

Noi ne-am simtit minunat in ziua petrecuta in parc, am avut noroc de o vreme superba in aceasta perioada marcata de capriciile naturii. Ne-am bucurat de verde si de ciripitul pasarelelor, am baut o cafea delicioasa si ne-am distrat alaturi de copii insotindu-i de jos, de-a lungul traseelor din copaci.

Am spus ca fiecare dintre „jocuri” (portiunile dintre doua platforme) este unicat? Chiar pot sa zic ca amenajarea acestora da dovada de multa inventivitate si originalitate caci am intalnit panouri decupate in forma de gaura cheii, flori imense, cescute de ceai supradimensionate, si carti de joc parca aduse din Tara Minunilor a lui Alice.

Desigur nu lipseste nici piratul Barbarossa ale carui urme le vom gasi peste tot prin parc, caci imaginea acestuia a fost aleasa ca emblema a parcului iar povestea lui va inspira micii aventurieri.

Asa ca, daca va aflati in Neptun sau intr-una din statiunile din sudul litoralului, sau chiar in Constanta, trebuie neaparat sa treceti pe la Paradis Land, pentru a adauga amintiri inedite in tolba voastra cu amintiri din vacante. Parcul va asteapta cu portile deschise din primavara pana tarziu in toamna iar echipa Paradis Land va va intampina bucuroasa de oaspeti!

 

 

 

19 gânduri despre “Paradis Land Neptun

  1. Am vizitat aceasta statiune in trecut, insa nu am ajuns la Paradis Land! Culmea, nu stiu cum de am ratat, pentru ca de fel imi place aventura. Gata, am trecut pe lista locul! 😀 Trebuie sa il vizitez pe viitor!

    Apreciază

  2. Foarte tare!
    Mai ales pentru pasionații de natură & aventură și pentru copii.
    Chiar dacă nu sunt o fire sportivă și nici nu-mi permit să încerc astfel de exerciții, sunt convinsă că v-aș fi admirat de pe margine.
    Îmi pare tot mai rău că nu am putut ajunge la Gala de la Neptun!

    Apreciază

  3. Pare un parc de aventura tare interactiv. Am tot auzit pareri bune despre el. Iar pozele sunt super faine!! Ma bucur ca v-ati distrat. 😍

    Apreciază

  4. Ma bucur ca am putut ajunge si eu pentru ca si fetita mea a fost extrem de incantata de aceasta experienta. Pentru ea, dar si pentru mine, a fost o premiera vizita intr-un astfel de parc si tocmai de aia am fost si mai interesate de tot ceea ce s-a intamplat in parc aventura

    Apreciază

Lasă un comentariu