Mini-vacanta in luna iunie

Se apropie vacanta mare si va propunem un inceput in forta, cu o minivacanta sau un City-Break in luna iunie. Chiar daca nu este luna preferata pentru destinatiile de vara, aceasta prima luna a anotimpului estival are atu-urile ei si va invitam sa profitati din plin de ele. (Idei oferite cu ajutorul @momondo #owtravelers #admomondo).

Avantajele unei vacante in luna iunie

  • vremea este de obicei excelenta in iunie, cu mult soare dar cu sanse mici de canicula, o vreme perfecta pentru explorat orase, dar si pentru munte sau plaja;
  • este luna solstitiului de vara, care aduce cu sine zilele cele mai lungi, de care puteti profita din plin;
  • Ziua de Rusalii prilejuieste anul acesta un weekend prelungit, 15-17 iunie, adica exact la inceputul vacantei copiilor;
  • este o perioada mai putin aglomerata decat lunile iulie si august (in multe tari europene vacanta de vara incepe mai tarziu) ceea ce inseamna mai mult confort, timp castigat dar si mai multe oferte disponibile pentru zbor si cazare si preturi mai bune;
  • copiii vor fi incantati la maxim sa inceapa vacanta de vara cu o vacanta adevarata!

In cazul in care ati fost convinsi de toate aceste avantaje dar regretati ca nu ati facut rezervari din timp sa stiti ca inca nu este prea tarziu. Am gasit pe momondo oferte excelente de zbor, sub 50€ dus intors, pentru cateva destinatii europene. Trebuie mentionat ca pagina de oferte listeaza preturile in timp real asa ca va invitam sa cautati oferte pentru datele si destinatiile alese de voi, si nu uitati ca momondo va poate ajuta si cu rezervarile de cazare.

Destinatii pentru luna iunie

Viena este un oras minunat, curat si prietenos (de 6 ori primul oras in topul mondial al calitatii vietii in ultimii 10 ani), o destinatie excelenta pentru vacante in familie. Fie ca va place sa bateti orasul la pas admirandu-i arhitectura, sa gustati delicioasele preparate vieneze (cine nu a auzit de deliciosul schnitzel vienez, de apfelstrudel sau de cafeaua vieneza?), sa profitati de o dupa amiaza de vacanta pentru shopping sau sa vizitati muzee si obiective culturale, Viena va va satisface toate gusturile. Iata cateva propuneri de activitati in familie:

  • Parcul Prater va fi in mod sigur preferatul copiilor, un adevarat parc de distractii cu roller coaster, trenulet, leagane suspendate… dar fara taxa de intrare. Aici veti plati doar la fiecare atractie asa ca puteti avea un control al costurilor (daca va doriti acest lucru).
  • Haus des Meeres sau casa Oceanelor din Viena este un acvariu cum nu ati mai vazut, dezvoltat pe verticala si care va ofera o esperienta cu adevarat imersiva. Puteti admira aici de la rechini si crocodili pana la meduze si puteti asista chiar la hranirea „exponatelor”. In plus restaurantul de pe acoperis va ofera o vedere panoramica asupra orasului.
  • Pentru amatorii de balaceala Therme Wien este destinatia potrivita, vor putea profita de piscinele incalzite, interioare si exterioiare, fiecare cu propria sa tematica, iar copiii se vor bucura de tobogane si de gradina in zona rezervata lor.

Roma, cetatea eterna este o destinatie pentru toate anotimpurile dar luna iunie este perfecta daca va doriti sa gasiti orasul proaspat si verde, mai putin aglomerat si sa profitati de serile lungi pentru a-i admira fiecare piata, piateta si straduta pitoreasca.

  • Copiii se vor bucura din plin de un tur panoramic al orasului, o modalitate comoda si placuta de a descoperi cele mai importante atractii turistice. Iar daca cei mici sunt de varsta scolara vor putea beneficia de o adevarata lectie de istorie in aer liber vizitand Colosseumul, Forumul Roman si Dealul Palatin.
  • Vaticanul si Bazilica Sfantul Petru trebuie vizitate cel putin o data in viata, de ce nu acum? Nu uitati sa treceti si pe la Expozitia Leonardo Da Vinci, va va ajuta sa descoperiti o parte din  fascinantele lui inventii si opere de arta.
  • Cand esti  in Roma trebuie sa … mananci ca la Roma. O importanta parte a oricarei excursii in Italia este reprezentata de descoperirile … gastronomice. Trebuie neaparat sa gustati cat mai multe feluri de pizza, chiar si cele vandute la felie, de cele mai multe ori sunt delicioase. Nu uitati nici de paste, salate sau gustoasele gelatto, vor ramane in amintirile copiilor pentru mult timp!

Berlin este o alta capitala europeana pentru care veti gasi bilete de avion accesibile si care va ofera foarte multe posibilitati de distractie in familie. Zidul Berlinului, Poarta Brandenburg, Catedrala din Berlin sau Palatul Charlottenburg sunt obiectivele turistice cunoscute, marturie a istoriei orasului, dar veti gasi aici si muzee fascinante, parcuri si gradini imbietoare.

  • Un mod inedit de a descoperii principalele puncte de atractie ale orasului este o croaziera pe raul Spree, veti putea admira astfel orasul dintr-o perspectiva mai putin obisnuita.
  • Insula Muzeelor este o destinatie obligatorie pentru amatorii de arta si stiinta, mari si mici. Puteti alege sa vizitati unul sau mai multe din cele 5 muzee renumite: Muzeul Pergamon (care adaposteste in colectia sa impresionanta Poarta Ishtar), Muzeul Bode (sculpturi medievala, arta bizantina, colectie numismatica), Neues Museum, Altes Museum sau Alte Nationalgalerie.
  • Cei mici vor fi incantati sa viziteze Tiergarten park si Gradina Zoologica situata in apropiere, a carei intrare monumentala, Poarta Elefantilor, le va ramane cu siguranta in memorie. Printre cele 20.000 de specii de animale aici se gasesc si doi Panda, adusi in gradina in 2017 si instalati intr-un pavilion construit special pentru ei.

Speram ca recomandarile voastre va vor inspira in alegerea unei minivacante in luna iunie, pentru rezervari puteti folosi cu incredere aplicatia momondo.

Va asteptam aici, cu comentariile si sugestiile voastre dar si cu recomandari proaspete din partea noastra.

13 gânduri despre “Mini-vacanta in luna iunie

  1. Si noi preferam perioadele acestea, nu foarte aglomerate, nu foarte cald. Am vizitat Viena, este foarte frumoasa si aici as reveni. As vrea sa mergem si cu Natalia. Si Berlin este pe lista.

    Apreciază

  2. La Roma am fost anul trecut la sfarsitul lui mai si a fost perfect. Viena mi-ar placea sa fie urmatoarea pe lista. Mi se pare un oras fascinant.

    Apreciază

  3. Viena as recomanda si eu pentru un city break, iar Roma si Berlin sunt pe lista mea de mult timp. Sper sa ajung cat mai curand

    Apreciază

Lasă un comentariu