Vacanta din buzunar

Un articol din seria @momondo #owtravelers #admomondo

Planificarea vacantelor, de la agonie la extaz

Vacantele sunt acele perioade minunate din an cand lasam grijile acasa si ne imbarcam in aventura, dornici de nou, de frumos, de relaxare dar si de noi descoperiri. Fie ca preferam plaja sau muntele, orasele aglomerate sau escapadele culturale, vacanta este un prilej de deconectare de la rutina cotidiana, de „incarcare a bateriilor”, un timp, de obicei prea scurt, pe care il folosim pentru a aduna experiente si amintiri ce ne vor ramane in memorie toata viata.

Dar planificarea vacantelor nu este cel mai simplu lucru, mai ales daca ne dorim experiente memorabile fara surprize neplacute. Putem desigur apela la o agentie dar ofertele sunt deseori limitate, de un anumit tip, prea putin flexibile. Oamenii sunt foarte diferiti deci si vacantele lor ar trebui sa fie diferite, sa ofere exact acea experienta pe care fiecare si-o doreste. Si, din experienta noastra, este si mai greu atunci cand familia este mai mare, costurile de transport cresc, camerele de hotel sunt rareori adaptate pentru 4 sau mai multe persoane iar un sejur intr-un singur loc poate sa fie plictisitor pentru unii din membrii familiei.

Pentru a organiza vacantele pe cont propriu este nevoie de multa rabdare si mai ales de mult timp. Odata ce ai fixat perioada in care poti avea concediu incepe acel proces de „constructie” a vacantei, asemanator unui puzzle in care toate piesele trebuie sa se potriveasca perfect pentru ca vacanta sa fie reusita. In cazul unei vacante cu avionul zborul trebuie sa fie la datele si orele potrivite, apoi trebuie probabil sa inchiriezi o masina sau sa rezolvi problema transportului pana la hotel, sa gasesti locul sau locurile de cazare, etc. Toate acestea inseamna, fara sa exagerez, multe ore petrecute in fata ecranului cu cautari pe internet, harti, simulari de perioade, verificari in diverse agregatoare de oferte, apoi organizarea biletelor, a confirmarilor de rezervare, a platilor…

Cum sa gasesti timp … in buzunar

Dupa cum am mai spus, planificarea unei vacante cere timp, timp pe care de cele mai multe ori nu-l avem. Dimineata plecam in graba spre serviciu, muncim toata ziua, acasa ne asteapta treburile casnice si copiii carora trebuie sa le acordam timp. Timpul este cea mai importanta resursa si din pacate nu este regenerabila. Dar daca am gasi timp pentru planificarea vacantelor? Daca am gasi niste firmituri prin buzunar?

Ei bine, momondo va ofera o aplicatie pe care o puteti instala pe telefon, o aplicatie care va ajuta:

  • sa gasiti cele mai bune variante de pret pentru zboruri cu avionul;
  • sa rezervati camere de hotel, avand garantia celui mai bun pret pentru ca sunt luate in calcul mai multe platforme de rezervare;
  • sa inchiriati o masina avand acces la cele mai avantajoase oferte.

Si nu doar atat, aplicatia vine cu cateva functionalitati foarte interesante si practice, as zice chiar inovatoare:

  • va permite sa urmariti zborurile de pe un anume aeroport si sa aveti cele mai noi informatii in timp real;
  • va ofera un adevarat planificator de vacanta, ajutandu-va sa gestionati diversele rezervari, chiar daca ati primit confirmarile pe mail;
  • va da posibilitatea sa masurati virtual bagajul (functia „Smart Baggage„) pentru a va asigura ca va corespunde standardelor acceptate de compania aeriana aleasa;
  • va ajuta cu informatii despre destinatii si despre diversele activitati pe care le puteti realiza in imprejurimi, prin intermediul functionalitatii „descopera”.

Mergeti dimineata cu metroul la serviciu? Timp suficient pentru a cauta o oferta buna pentru un zbor, doar scoateti telefonul din buzunar. Aveti un mic timp de asteptare in bucatarie, cat fierbe apa pentru paste? Puteti rezerva o camera de hotel perfecta pentru sejurul dorit. Sunteti la magazin si nu stiti daca trolerul ales corespunde dimensiunii cerute de compania aeriana? Il puteti verifica pe loc.

Folosind aceasta aplicatie veti descoperi ca nu este nevoie decat de niste mici firmituri de timp, care altfel s-ar pierde, pentru a planifica vacanta perfecta.

mantas-hesthaven-135478-unsplash

Eu va spun sincer ca am instalat-o si profit de fiecare moment pentru a-i descoperi toate functionalitatile (deocamdata preferata mea este „Cauta pretutindeni„).

Va invit sa o instalati si voi, pentru planificari usoare si vacante ca-n povesti!

Astept aici parerile voatre, sau intrebari despre aplicatie si despre vacante in general.

Si daca ati organizat o vacanta cu aplicatia momondo va invit la un mini-interviu pe blog.

 

 

28 de gânduri despre “Vacanta din buzunar

  1. Mi se pare foarte util că au lansat și o aplicație de mobil. De regulă îmi planific vacanțele la o terasă cu prietenii sau chiar în timpul unei vacanțe (atunci îmi vin cele mai multe idei pentru următoarea escapadă, știi cum se zice: pofta vine mâncând).

    Apreciază

  2. Nu stiam de aceasta aplicatie. Mi se pare foarte utila atunci cand vrei sa programezi o vacanta pentru familie. Am sa o incerc si eu, mai ales ca vine perioada vacantelor, acum vara, cand vremea este frumoasa. Sper sa fie usoara si sa ma descurc cu ea. Multumesc pentru recomandare.

    Apreciază

  3. Îmi place Momondo pentru felul lor de a se upgrada la tot ce este nou și pentru interesul pe care îl manifestă față de doritorii de vacanțe.
    Am aplicația deja :)!

    Apreciază

  4. Pare o aplicatie suepr utila!!! 😍😍 O voi retine si eu pe viitor. Eu maine plec in concediu asa ca deja e cam tarziu sa mai apelez la ajutor.

    Apreciază

Lasă un comentariu