Destinatii de vara: deconectare completa

Un articol din seria @momondo #owtravelers #admomondo

Continuam seria articolelor cu destinatii de vara cu Spania, dar de data aceasta v-am pregatit cateva surprize. Cand spunem vacanta de vara in Spania ne rasar in minte trei destinatii: Costa Brava, Costa Blanca si Costa del Sol. Intr-adevar aproape toata lumea cunoaste frumoasa zona de coasta la nord de Barcelona, plajele minunate de la sud de Valencia si nord de Murcia, din jurul orasului Alicante sau sudul Spaniei cu caracterul sau atat de pregnant si plajele ce se intind la est si la vest de Malaga.

Spania mai putin cunoscuta si o cura de detoxifiere digitala

Am cautat locuri mai putin cunoscute, potrivite pentru vacante care implica relaxare, reflexie, deconectare. Ne-am gandit la destinatii care sa va ofere o adevarata evadare din rutina zilnica si sa va incarce bateriile. Si pentru ca a venit vorba de baterii … va recomandam sa nu luati telefonul si laptopul cu voi, sau sa le lasati in bagaj pe perioada vacantei. Priviti, simtiti, experimentati, fotografiati cu aparatul de fotografiat, cautati destinatii pe harta sau intrebati localnicii … oferiti-va o cura de „detoxifiere digitala”!

Curiosi despre ce locuri deste vorba? Ati auzi de Costa de Morisco, Costa Cantabria sau Costa Verde? Sunt sanse mari sa nu fi auzit, dar ne face placere sa va prezentam aceste locuri superbe. Este vorba de zona de coasta din nordul Spaniei, la Oceanul Atlantic, care va va incanta prin peisajele spectaculoase, plajele cu adevarat deosebite, oraselele linistite si rezervatiile naturale.

Zona este destul de bine deservita de aeroporturi dar din pacate nu veti gasi curse directe din tara decat spre Madrid si Porto (Portugalia). Asa ca puteti opta fie pentru un zbor catre aceste orase si inchirierea unei masini (distante de 400-500km) fie pentru zboruri cu escala. Pentru a putea „croi” o vacanta spre aceste destinatii puteti gasi bilete de avion aici si oferte de cazare aici. Iar daca doriti sa aveti mereu la indemana un instrument pentru pregatirea vacantelor de vis va recomandam aplicatia momondo, pe care o puteti descarca de aici.

Costa Verde si Asturias: plaja si munte, dupa preferinte

Asturias este o regiune situata in mijlocul coastei de Nord a Spaniei, intre Ribadeo si Unquera si avansand spre interiorul tarii aproximativ 100 de km. Toata regiunea este interesanta dar iata cateva sugestii, potrivite pentru un sejur relaxant.

Alegeti Llanes (in estul regiunii) pentru cazare, pentru plaja frumoasa si coasta spectaculoasa din apropiere. De neratat sunt plajele: Andrin, Antilles, Barro, Borizu, Buelna sau Guadamia. Mai multe detalii puteti gasi aici.

Llanes2.jpg

Sursa foto: https://www.llanes.es/fr/plages

Daca nu v-am trezit inca interesul iata si un mic video:

In plus in apropiere se afla Parque Nacional de Los Picos de Europa, o zona montana cu privelisti de exceptie. Nu uitati sa vizitati Sostres, un sat inconjurat de munti si parca „rupt de timp”.

SotresPanorama

Urriellu

Foto1: Sostres, sursa wikipedia Mick Stephenson mixpix. Foto2: Urriellu, sursa wikipedia Juan Lacruz

Sau puteti alege ca baza pitorescul sat de pescari Cudilero, la vest de Gijon (care merita vizitat) si inconjurat de alte plaje spectaculoase; Aguilar, Concha de Artedo, San Pedro, Playa del Silencio. Pentru a admira alte peisaje minunate ar fi bine sa ajungeti si la Faro de Cabo Vidio si la Mirador del Sablon.

cudilero.jpg

Sursa foto: https://www.turismoasturias.es

CaboVidio

Mirador del Sablon

Foto1: Cabo Vidio. Sursa foto Wikipedia grancalili  Foto2: Mirador del Sablon sursa foto wikipedia Ovicar

Iar daca preferati muntele, in apropiere se afla Las Ubiñas-la Mesa, Reserva de la Biosfera Natural Park, o zona montana ce va va incanta prin peisajele deosebite si linistea care o caracterizeaza.

Sursa foto https://www.turismoasturias.es

Galicia si Costa de Morisco: peisaje de vis si spiritualitate

Galicia este regiunea din extremitatea nord-vestica a Spaniei, renumita mai ales prin capitala sa Santiago de Compostela, al carui centru istoric este site UNESCO. Marea catedrala adaposteste altarul Sfantului Iacob de Compostella si este unul din cele mai importante locuri de pelerinaj crestin din lume.

santiago-compostela

Dar, desi va recomandam sa vizitati acest oras, altele sunt destinatiile pe care dorim sa vi le recomandam, pentru o vacanta de decoectare in mijlocul naturii.

Ribadeo este un orasel cochet care ar fi un bun punct de plecare pentru vizitarea regiunii (are si un lift panoramic senzational pe faleza) iar in apropiere se afla As Catedrais sau Playa de Las Catedrales. Dar de data aceasta nu este vorba de catedrale construite de mana omului ci de natura: una din cele mai spectaculoase plaje din Europa, cu formatiuni stancoase impresiionante, ale caror bolti dau senzatia unor bolti de catedrala mediavala. Si de parca nu ar fi destul, fenomenul mareelor adauga farmec acestei plaje cu totul deosebite, caci in functie de ciclul acestora imaginea se schimba, de la cateva stanci razlete care ies din apa pana la adevarati stalpi si arcade monumentale pê sub care te poti plimba. Dar ca toate plajele cu maree puternice trebuie sa va informati in prealabil si sa cunoasteti bine perioadele de minim si de maxim caci o plimbare prelungita poate fi riscanta.

Sursa foto http://turismo.ribadeo.gal

Un loc interesant de vizitat (desi se afla la aproximativ 160km distanta spre interiorul tarii) este Canionul Sil si Ribeira Sacra, unde, pe langa peisajul superb puteti gasi si manastiri medievale, San Esteban de Ribas si Manastirea Santa Cristina fiind cele mai frumoase.

cañon-de-sil.jpg

Sursa foto: https://viajecaminodesantiago.com

Un alt orasel pitoresc unde va puteti instala pentru un sejur linistit este Combarro, in apropiere de Pontevedra, intr-un golf adanc de pe coasta de vest.

combarro.jpg

De aici trebuie neaparat sa ajungeti in Redondela pentru privelistea panoramica asupra golfului, in peninsula Arousa pentru plaja superba sau in cel mai vestic punct al Spaniei, Finisterre, „acolo unde se termina pamantul”.

De asemeni puteti vizita parcul natural Fragas do Eume, care are ca punct central canionul Eume dar unde se afla si o veche manastire si unde se practica un tip special de pelerinaj, romeria. Padurea in sine este superba, cu flora si fauna spectaculoasa, un loc foarte potrivit pentru o zi de reconectare cu natura.

portadafragasdoeume

Sursa foto https://viajecaminodesantiago.com

In speranta ca am reusit sa va facem pofta de o vacanta „altfel” va reamintim ca o puteti planifica folosind aceste linkuri: bilete de avion aici si cazare aici. Iar daca doriti sa aveti mereu ofertele la indemana va invitam sa descarcati aplicatia momondo de aici.

Astept parerile voatre, sau intrebari despre aplicatie si despre vacante in general. Si daca ati organizat o vacanta cu aplicatia momondo va invit la un mini-interviu pe blog.

18 gânduri despre “Destinatii de vara: deconectare completa

  1. Wow! Cu adevărat destinații superbe de care chiar nu auzisem. Chiar apreciez ca ne lasi alte alternative la cele care sunt deja clasice când spui Spania.

    Apreciază

  2. Articolul tău l-am trecut la studii de viitor, Spania e în plan anul care vine. Anul acesta mă reîntorc în Portugalia. E drept că am în plan să trec puțin granița spre Vigo dar încă nu e sigur.

    Apreciază

  3. Vai,ce dor de plecat din Bucuresti mi-ai facut! Am in vizor 2 destinatii viitoare – Spania si Portugalia. Ramane de vazut care se concretizeaza. Poate ambele :))

    Apreciază

  4. Îmi plac satele de pescari, le caut peste tot. Sper să ajung anul acesta și în Grecia, nu am mai fost de câțiva ani, Portugalia este pe lista.
    Mulțumesc pentru recomandări!

    Apreciază

Lasă un comentariu