Destinatii de vara: spectacolul naturii

Un articol din seria @momondo #owtravelers #admomondo

10 Iunie este Ziua Portugaliei iar acum doua zile, pe 8 iunie, a fost Ziua Mondiala a Oceanelor, cred ca puteti ghici despre ce destinatii va fi vorba in acest articol. Am ales zona de sud a Portugaliei, Districtul Faro, cunoscuta si sub numele mai popular Algarve,  pentru plajele sale la ocean cu faleze impresionante, dune sau formatiuni stancoase, un adevarat spectacol al naturii.

Plajele din sudul Portugaliei, un spectacol al naturii

Bordeira, faleze de stanca si dune de nisip

Pe coasta de vest, in apropiere de micul sat Carrapateira se afla o plaja larga cu dune de nisip, care continua spre nord cu o fâsie de plaja lunga de aproape 3km si marginita de faleze de stanca. In stanga plajei se afla râul Carrapateira care se combina cu dunele de nisip, uneori formandu-se lagune cu apa calda unde, daca aveti noroc, puteti zari vidre la lucru.

bordeira.jpg

Plaja Bordeira este batuta de vanturi si valuri, destul de libera chiar si in sezon, preferata de surferi pentru conditiile excelente pe care le ofera. Pe promontoriul stancos din partea de sud sunt amenajate mai multe trasee care duc spre platforme de belvedere.

Sagres, la capatul Europei

In extrema de sud-vest a Portugaliei, deci si a Europei se afla orasul Sagres iar in apropiere veti cateva plaje spectaculoase si faleze impresionante. Aici mai putei vizita Farul Cabo de Sao Vicente, puteti vedea ramasitele Fortului Santo Antonio de Belixe dar si Fortareata Sagres.

san vicente.jpg

Orasul Sagres are trei plaje in apropiere, Praia do Tonel, Praia da Mareta si Praia do Martinhal iar la aproximativ 3km se afla  Praia do Beliche care va va impresiona prin frumusetea falezelor si nisipul sau fin. Iar la aproximativ 17km cu masina se afla o alta plaja superba, Salema.

Lagos, coasta sculptata de vant

In apropiere de orasul Lagos, destinatie preferata a vacantierilor si mai ales a surferilor se afla mai multe plaje superbe, pe toate gusturile. Una dintre ele este Meia Praia, o lunga fâsie de nisip apreciata de localnici si de familii, dar mai sunt multe altele strecurate in micile golfuri dintre stânci, fie in estul fie in vestul golfului. Cea mai spectaculoasa este fara indoiala Praia Dona Ana, o combinatie perfecta de nisip fin, apa limpede si stânci impresionante.

lagos dona ana.jpg

Daca ajungeti in Lagos ar trebui sa vizitati si Portimaio, un oras port tipic portughez, dar si frumosul sat de pescari Ferragudo. In plus veti gasi acolo alte doua plaje superbe, Praia da Rocha sau Praia dos Caneiros.

ferragudo

Benagil, grote marine si plaje superbe

Benagil este un mis sat de pescari situat la 60km de Faro si 30km de Albufeira dar a devenit celebru si s-a dezvoltat din punct de vedere turistic datorita plajelor sale si mai ales datorita grotelor marine, dintre care cea mai mare, mai spectaculoasa si mai cunoscuta este Grota Benagil.algarve-benagil.jpg

Desi se afla la aproximativ 200m in line dreapta de plaja din Benagil, grota nu este accesibila de pe plaja ci nimai dinspre mare, dar nu este recomandat sa inotati pana acolo din cauza curentirlor puternici, a stancilor submarine si a mareelor care pot produce schimbari rapide ale curentilor si nivelului marii. In schimb se poate vizita aceasta grota cu vaporasul sau cu barca, plecand de pe una din plajele din regiune iar cei mai temerari se pot aventura in caiac.

GrotaBenagil.jpg

In zona se mai afla cateva plaje superbe, unele accesibile doar de pe mare din cauza falezelor abrupte, dar si spectaculoasa Praia da Marinha cu formatiuni stancoase si arce de piatra impresionante.

praia marinha2.jpg

Albufeira, plaje pe toate gusturile

In apropierea frumosului oras alb Albufeira veti gasi plaje pe toate gusturile, fie pentru zile linistite la soare si balaceala in valuri, fie pentru sporturi acvatice, surfing, paddling, caiac sau scufundari. Chiar langa oras se afla Praia dos Pescadores urmata la est de Praia do Inatel si Praia dos Alemaes, plaje preferate de familii.

albufeira oras.jpg

Spre vest se afla mai multe plaje strecurate printre stanci care ascund si pesteri spectaculoase, al caror tur poate fi facut in barca sau caiac. Este vorba de Praia da Vigia, Praia da Ponta Pequenta, Praia da Ponta Grande, si lista poate continua.

Iar spre est, la aproximativ 10km se afla superba Praia di Falesia, cu versantii sculptati de vant si de apa in forme uimitoare.

albufeira falesia


Speram ca v-a placut acest preview al plajelor spectaculoase din sudul Portugaliei, sa stiti ca pe langa cele prezentate de noi mai puteti gasi zeci de plaje spectaculoase in zona. Daca doriti sa le descoperiti puteti cauta oferte pentru bilete de avion aici si pentru cazare aici. Si pentru a avea ofertele la indemana va invitam sa descarcati aplicatia momondo de aici.

Astept parerile voatre, sau intrebari despre aplicatie si despre vacante in general. Si daca ati organizat o vacanta cu aplicatia momondo va invit la un mini-interviu pe blog.

24 de gânduri despre “Destinatii de vara: spectacolul naturii

  1. Vai, ce frumos. Ce destinații minunate care mă fac să visez frumos la vacanță. Greu de ales, cred că fiecare ar trebui vizitată. Totuși mi-ar plăcea să ajung în Sagres, la capătul Europei. 🙂
    Nu am folosit încă această aplicație, am mai citit despre ea, chiar și aici la tine. Când vom programa următoare vacanță am să o foloses și îți trimit păreri.

    Apreciază

  2. Ioana…stau la birou, caci sunt la job, si ..plang cu vorbe uitandu-ma la pozele acestea si citind despre Portugalia! :))
    Desigur glumesc, nu, nu plang, dar… Doamne ce chef de vacanta m-a apucat!!!! (ma rog, cheful de vacanta este mereu prezent in mine)

    Apreciat de 1 persoană

  3. Portugalia este de multă vreme pe lista mea de călătorii. Mi-a plăcut articolul tău! A adus un plus dorinței de a merge în aceste locuri.

    Apreciază

  4. Cat de frumoase sunt toate!!! Din pacate, nu am reusit sa vizitez Portugalia asa cum mi-as fi dorit, dar am in vedere o calatorie de vreo 2 saptamani in care sa vizitez si locurile recomandate de tine. Un articol foarte bun!

    Apreciază

Lasă un comentariu