Filme … à la carte

Va povesteam de curand (chiar aici) despre TIFF Unlimited si despre oferta de filme pe toate gusturile pe care le puteti gasi pe aceasta platforma de streaming-online. Revin pentru a va povesti si despre un eveniment off-line care incepe chiar maine, in Bucuresti.

Muzica si filme sub clar de luna

In acest weekend, 21-23 iunie, va avea loc un eveniment deosebit in Bucuresti, la Verde Stop Arena, dedicat pasionatilor de filme, amatori de proiectii cinematografice in aer liber: TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună.

Pe tot parcursul celor trei zile veti putea viziona o selectie de filme din programul TIFF 2019, filme care au castigat premii la festivale internationale sau chiar filme nelansate inca. Iata cateva dintre titluri:

  • Generația Woodstock (Woodstock: Three Days that Defined a Generation), cel mai vizionat film dintre cele 50 de titluri disponibile pe TIFF Unlimited, documentarul care reia povestea celor 3 zile ale festivalului ce a devenit un eveniment istoric, un punct de cotitura in perceptia asupra muzicii, artei dar si a drepturilor sociale.

  • Parking, filmul realizat de Tudor Giurgiu si prezentat in deschiderea TIFF. Este povestea unui român, emigrant ilegal in Spania dar mai ales un film care trece de la teama la o poveste de dragoste, asa cum rar vedem in filmele românesti. Imaginea este semnata de Marius Panduru, rasplatit pana acum cu sase Premii Gopo.

  • Jocuri de putere (El reino), in regia lui Rodrigo Sorogoyen, pe care probabil il cunoasteti datorita filmului Stockholm, film ce poate fi vizionat pe platforma TIFF Unlimited. Un film al carui subiect este nelinistitor de familiar caci vorbeste despre politica, despre coruptie si despre angrenajul infernal declansat de aceasta.

  • Un om fidel (L’homme fidèle), participant in competitie si câștigător al Premiului Special al Juriului, un film cu o distributie remarcabila (Laetitia Casta, Louis Garrel, Lily-Rose Depp) regizat de Louis Garrel. O comedie romantica despre dragoste, despartire, schimbari si secrete.

  • Fără sfârșit (Sin fin), realizat de fratii Cesar și José Esteban Alenda, care invita la reflexie pe principiul „Ce-ar fi daca?”… Daca ne-am intoarce in timp si am gasi urma pasilor nostri am putea sa schimbam directia in care se indreapta? Daca am gresit si am pierdut marea dragoste am putea schimba ceva daca am lua totul de la capat?

Dar TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună inseamna si muzica, proiectiile filmelor vor fi precedate de la ora 20:00 de concerte ale unora dintre cele mai cunoscute formatii de muzica alternativa ale momentului: The Mono Jacks (vineri), Dimitri’s Bats, Robin and The Backstabbers (sâmbătă) și Byron (duminică).

Daca va tenteaza una sau mai multe seri de weekend sub clar de luna, in compania filmelor de la TIFF, inca mai puteti gasi bilete aici.

Iar daca aveti alte planuri pentru acest weekend sau nu sunteti in Bucuresti, nu uitati ca filmele de la TIFF raman aproape, la doar cateva clickuri distanta, pe TIFF Unlimited, care oferă acces, oricând și oriunde (pe teritoriul României), la filme din toată lumea si care va aduce  filme noi la fiecare două săptămâni.

Off-line sau online, va dorim vizionare placuta si va asteptam parerile despre TIFF Unlimited si despre filmele pe care le-ati vizionat.

clardeluna.jpg

 

10 gânduri despre “Filme … à la carte

  1. Multumesc pentru invitatie, dar filmele de festival nu mi-au placut niciodata. Mai ales cele romanesti. Prea multa drama, prea mult axat pe comunism, razboi sau saracie. Eu inca mai caut filme vechi, filme ce se termina cu seria Liceeni.

    Apreciază

Lasă un comentariu