Este cel mai bun moment

10 zile

Mai sunt 10 zile pana pe 31 iulie, data limita de depunere a formularelor 230, cele care iti permit sa redirectionezi o parte (2% sau 3.5%) din impozitul pe venit pe care il platesti, catre o organizatie la alegerea ta.

Deseori suntem nemultumiti de felul in care „statul” foloseste banii nostri, banii din contributiile pe salariu, banii din impozitul pe profit sau din alte taxe si impozite. Deseori suntem nemultumiti, dar rareori facem ceva. Poate ca nu putem face foarte multe, este dificil sa schimbi ceva in functionarea unui sistem de proportii gigantice si cu o inertie pe masura, precum statul, mai ales un stat dintr-o tara ce a mostenit si duce mai departe o birocratie formidabila. Hai sa facem macar acele lucruri care chiar se pot face! (gasesti formularul aici, indicatiile referitoare la modul de completare si depunere sunt pe ultimele pagini).

10.jpg

#FapteMici

Am povestit in mai multe articole despre campania initiata de Hartmann Romania, campania de #FapteMici, careia i s-au alaturat mai multi bloggeri la invitatia lui Cristian China Birta, care a propus un adevarat Comandament pentru #FapteMici.

Am povestit despre initiativele Harmann:

  • in sprijinul bolnavilor cronici in asociere cu Hospice Casa Speranței,
  • in sprijinul batranilor singuri cu ajutorul  Fundației Principesa Margareta a României.
  • pentru conditii mai bune in spitale alaturi de asociatia Dăruiește Viață (cei care construiesc primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România)
  • in ajutorul copiilor aflati in situatii vulnerabile, un proiect sprijinit de MagiCAMP.
  • cea mai noua initiativa, aceea de a sprijini Asociația ”Inima Copiilor” cu produse care vor servi îngrijirii bebelușilor internați și desfășurării activității medicale pe secția de terapie intensivă și în blocul operator Cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie.

hartmann-faptemici2

Am scris despre oamenii buni care aduc schimbarea in bine (aici si aici), si am aratat cum poti contribui si tu, cum poti adauga #FapteMici ale tale in sprijinul celor care au nevoie de ajutor.

Ei au nevoie de ajutor, acum

Ei, cei care au nevoie de ajutor, au nevoie de el acum. De fapt ieri, dar acum este ceea ce putem face. Sunt cei de la Asociatia Inima Copiilor” condusi de Alexandru Popa, sunt Catalin Carstoveanu, medicii, si personalul medical de la Marie Curie, sunt medicii neonatologi cum este si Mihaela Scheiner, care lupta in prima linie, pentru salvarea celor mai fragile fiinte umane sau cei care, precum Ilinca Tranulis, vin in ajutorul parintilor in momentele delicate ale primelor zile impreuna cu bebelusul.

Sunt sutele de copii care vin in spital, precum Andrei, asa,

Andrei.jpgsi ajung, dupa multa munca si daruire, dupa interventii complicate si sute de ore de ingrijire, sa paraseasca spitalul asa! (povestea lui Andrei o gasiti aici).

Andrei2.jpg

Este cel mai bun moment

10 zile nu este mult, nu este nici putin, nu este prea tarziu, in mod sigur nu este prea devreme. Eu cred ca este cel mai bun moment in care ne putem „activa” si putem incerca sa contribuim, sa ajutam, sa decidem activ unde ajung banii nostri si ce se face cu ei.

Sunt sigura ca te gandesti mereu sa faci #oFaptaBuna dar uneori nu reusesti, pentru ca sunt lucruri mai importante de facut, urgente de rezolvat, poate momentul nu e oportun sau pur si simplu ocazia nu apare. Dar micul secret este ca acum este cel mai bun moment pentru #oFaptaBuna. Poate te gandesti ca este putin, ca ceea ce putem noi face sunt doar #FapteMici. Ei bine Harmann Romania, la aniversarea a 200 de ani a pornit cu 200 de #FapteMici. A adaugat apoi alte 200, si apoi alte 200…si uite asa s-au strans mii de #FapteMici. Oare acestea conteaza? Desigur, si o spun si cei care au beneficiat de ele, te invit sa citesti povestile lor aici. Si te provoc la:

Leapsa cu fapte bune

Dupa cum spuneam in deschiderea articolului mai sunt 10 zile in care poti decide redirectionarea unei parti din impozitul tau. Poti face asta, si mai mult decat atat, poti da ideea mai departe. Iata provocarea:

Implica-te in initiativa #FapteMici si ajuta la extinderea ei, spune altor 10 persoane despre ea si arata-le cum se pot implica, poti alege 3-4 prieteni, 3-4 colegi de serviciu sau cativa membri din familie. Poate nu toti vor dona, dar cei cativa care o vor face conteaza! Si nu uita sa le spui sa dea si ei provocarea mai departe, sa aleaga alte 10 persoane. Te gandesti ca, daca macar cativa o vor face, se va genera o adevarata inflatie de #FapteMici?

Redirectionarea unei parti din impozit este o varianta destul de usoara si la indemana, dar nu este singurul mod in care poti ajuta, poti gasi alte idei aici.

Eu ma angajez deocamdata sa dau leapsa #FapteMici mai departe la 10 prieteni si promit sa revin aici cu rezultatele. Astept vesti si de la tine!

marie curie2

18 gânduri despre “Este cel mai bun moment

  1. Super articolul tau si super initiativa! Si eu am redirectionat mereu ceo 2% iar de un an sau mai bine does in fiecare luna la inima copiilor.
    Omul sfințește locul 🙂

    Apreciază

  2. Felicitări pentru implicare!
    Preiau cu plăcere leapșa propusă și sper ca tot mai mulți oameni să înțeleagă dar mai ales să contribuie la înfăptuirea de #FapteMici.

    Apreciază

  3. Nu stiam de data limita, dar mersi ca m-ai informat!! E bine sa oferim si un pic de ajutor ca sa putem fi mai fericiti pentru fericirea altora.

    Apreciază

Lasă un comentariu