Mame calatoare

Calatoriile, un bun necesar

Calatoriile… greu cu ele, dar mai greu fara ele. Pentru cei atinsi de microbul calatoriilor o perioada mai lunga fara „plimbari” este aproape insuportabila si dorul de duca ii impinge mereu spre noi experiente.

Odata ce apar copiii situatia in materie de calatorii se schimba radical. Una este sa calatoresti solo, in cuplu sau cu prietenii si cu totul altceva sa te aventurezi intr-o calatorie de familie, cu unul sau mai multi copii. Si aici nu vorbesc de un sejur relaxat la munte sau la mare, in care distractia privilegiata este statul pe sezlong. ma refer la acele calatorii de explorare care devin adevarate aventuri.

Am tot vorbit de sfaturi de calatorie pentru familii cu copii, de la pregatirea masinii la alegerea locurilor de cazare sau modul in care se poate concepe un circuit atractiv atat pentru adulti cat si pentru copii. Acum voi discuta despre pregatirea mamelor. Mamele sunt sufletul calatoriei, caci de obicei ele aleg destinatia, ele fac bagajele, ele se ocupa mai mult  de distractia copiilor. Ei bine, ce le poate fi de folos mamelor, pentru o experienta mai placuta in deplasare? Accesoriile, desigur!

Nu voi vorbi despre gadgeturi, telefoane, tablete, GPS, adaptoare sau mai stiu eu ce traznaie elctrica sau electronica. Acum discutam despre accesorii simple, din categoria fashion care pot imbunatati experienta unei calatorii.

Mame accesorizate

Geanta de dama, sau cum sa ai totul la indemana

Cand vad pe strada o domnișorica șic cu o poșetica de marimea unui portofel ma gandesc cam de cand nu-mi mai permit sa port asa ceva. O geanta de mamica poate avea orice culoare, poate fi din orice material cu conditia sa fie incapatoare si rezistenta la tavaleala. In geanta unei mame gasesti servetele de mai multe feluri, pachete de biscuiti, sosete de schimb, creioane colorate, picaturi pentru nas, elastice de par si cordelute de fetite, masinute si figurine lego si inca multe altele pe care, din discretie, n-o sa le mentionez aici.

Cand o mama pleaca de acasa in geanta ei se afla aproape toate lucrurile esentiale pentru urmatoarele ore, si se va descurca cu ele chiar si in cazul unei ploi de meteoriti.

In calatorii geanta este si mai importanta, pentru ca acolo locuiesc cardurile platitoare de orice, pliante si harti, cele cateva cosmetice esentiale, dezinfectantul pentru maini, plușul preferat al copilului, pachetul de plasturi cu buburuze si sprayul pentru dureri in gat. 

Am incercat sa inlocuiesc geanta cu un rucsac, nu e la fel de placut. Rucsacul e prea mare, si purtat pe spate e inaccesibil. Iar unele lucruri trebuie sa poata fi accesate instantaneu. In plus nu te poti plimba prin muzeu cu rucsac, e incomod in autobuz sau in metrou iar vara te incalzeste ingrozitor. Pe cand o geanta care poate fi purtata pe umar, chiar daca e maricica spre foarte mare, nu genereaza nici o observatie la intrarea in vreun obiectiv turistic. Geanta unei doamne este inviolabila!

Pe langa toate acestea geanta este unul din acele obiecte care poate adauga un plus de eleganta oricarei tinute. O geanta bine aleasa si de calitate atrage atentia in mod placut, chiar daca este purtata la o tinuta casual, cu blugi, tricou si jacheta.

Asa ca dragi doamne mamici, nu renuntati la geanta in calatorie, va va lipsi si va veti simti dezechilibrate. Daca veti calatori cu low-cost si nu vreti un bagaj suplimentar alegeti o geanta maricica, din piele moale si puneti-o in troller, o veti folosi la destinatie. Sau, si mai bine, alegeti un bilet priority, astfel aveti voie cu geanta la bord.

meli-geanta accesorii.

Esarfa, sau cum sa dai culoare unei tinute anoste

Daca m-ati intreba acum cu ce am ramas din multele calatorii in Franta as raspunde imediat: preferinta pentru vinul rosu sec, pentru branzeturile frantuzesti, si pentru esarfe. De-abia in Franta am invatat in cate moduri se poate purta o esarfa si mai ales care este cea mai mare greseala in materie: sa nu porti! Nu conteaza daca este vara sau iarna, nu conteaza ocazia, intotdeauna exista o esarfa potrivita.

Revenind la calatorii si la accesoriile pentru mame va spun clar, cateva esarfe alese cu grija te ajuta in multe situatii asa ca este bine sa le puneti in bagaj. Atunci cand calatoresti cu bagaj de mana (adica putin) este bine sa alegi piese de vestimentatie simple si versatile, care se pot asorta in mod diferit, o bluza care poate fi purtata si cu blugi sau cu fusta, o rochie care sa poata fi folosita si ziua, si la o cina mai eleganta. Aici intervine puterea magica a esarfelor, care pot face diferenta intre o tinuta simpla si una cu adevarat deosebita.

O esarfa mare, nu foarte subtire, poate fi folosita pentru a „incalzi” o tinuta de seara, purtata peste umeri cu o rochie decoltata, poate proteja gatul si pieptul daca vremea este mai rece sau chiar poate fi folosita pe post de paturica pentru copii, in avion.

O esarfa colorata, cu flori, fluturi sau alte ganganii poate inveseli o tinuta simpla si va atrage si atentia copiilor, care vor invata cate ceva despre faptul ca eleganta sta in detalii.

Esarfele subtiri, de matase, uni sau in culori discrete, se pot folosi si cu camasi, pe post de cravata sau lavaliera sau pot adauga un plus de stil unei posete. Cu putina indemanare si o clama pot fi purtate si pe post de accesorii de par sau de brose.

Accesorii pentru par, secretul diminetilor fara griji

Mamele cu bucle ample sau cu parul aranjat ca-n filme se gasesc…in filme. In realitate, in afara de anumite ocazii care chiar necesita si merita o atentie maxima, veti vedea mamicile, prin parc, prin supermarket sau prin calatorii cu parul prins la spate, in coada sau coc. E simplu, cand trebuie sa urmaresti orice miscare a prichindelului, sa fii pe faza in orice moment, nimic nu trebuie sa-ti stea in cale, nici macar o bucla rebela prin fata ochilor. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa acordam un pic de atentie modului in care ne arajam coafura, si ca nu putem arata bine chiar si cu parul strans in coc.

Mi s-a intamplat la un moment dat sa plec in vacanta fara accesorii de par si a fost ingrozitor. A trebuit sa ma opresc in primul magazin de profil si sa-mi cumpar ceva, la un pret nu tocmai atractiv. Asa ca aceste accesorii, chiar daca nu par foarte importante, trebuie avute in vedere la pregatirea bagajului de vacanta.

Cat despre mamele de fetite…accesoriile de par potrivite pot face diferenta dintre o dimineata vesala si fara griji si una inceputa cu o criza maxima de personalitate. Nu mai spun ca pot face diferenta si intre o poza reusita cu fetite zambitoare si una in care protagonistele par ca li s-au inecat toate corabiile. Atentie deci, mamici de fetite, plecati cu provizii, pentru ca aceste accesorii au si abilitatea neobisnuita de a se face nevazute cand ti-e lumea mai draga. Si pentru ca tot vorbeam mai sus de geanta, nu strica sa aveti mereu in geanta o rezerva, doua.

Ma opresc aici cu accesoriile pentru mame calatoare, sunt sigura ca deja v-am facut pofta sa dati o raita prin magazine sau pe site-ul Meli-Melo. Dar daca ajungeti acolo nu va ganditi doar la voi (si la fetite), accesoriile nu sunt numai pentru mamici, exista si accesorii de barbati, pentru tati. Asa ca pe langa cele 14 lucruri adaugate in lista (vreo 3-4 esarfe, o geanta doua si muuulte accesorii de par) puteti sa adaugati macar o curea de piele sau o pereche de sosete. Si uite-asa taticul nu va mai obiecta la noile cumparaturi ci se va bucura impreuna cu voi. Unde mai pui ca la aeroport toata lumea va putea admira noua curea, atunci cand este data jos pentru a trece prin controlul de securitate.

Voi ce parere aveti despre accesorii, in calatorii? Care sunt acele lucruri strict necesare si ce alte secrete practice aveti?

Articol scris pentru Superblog 2019, proba sponsorizata de Meli Melo

melimelo-logo

Sursa foto : Melimeloparis.ro si cont Instagram Meli Melo

Pentru toate articolele Superblog 2019 click  aici.

15 gânduri despre “Mame calatoare

  1. Accesoriile nu imi lipsesc niciodata, geanta o ador si esarfa este neecsara pentru gatul meu sensibil, dar o folosesc si pentru par, dar si pentru a accesoriza geanta sau pe post de cordon.

    Apreciază

  2. Iubesc calatoriile si sunt prima la usa cand vine vorba de plecare. Geanta imi este nelipsita si, de obicei, aleg genti incapatoare care sa permita multe lucruri

    Apreciază

Lasă un comentariu