Traditie
Cand ne gandim la traditie imediat ne vin in minte datini si obiceiuri stramosesti, portul popular si mancarurile neaose, romanesti. Si in toate acestea o prezenta constanta sunt plantele. Da, plantele!
Poporul nostru a avut dintotdeauna o relatie aparte cu natura, fie ca a fost vorba de codri si paduri, de campurile cultivate, de plantele de leac sau cele decorative. Casa traditionala româneasca are intotdeauna o gradina de legume bine asortata, o curte plina cu flori, flori pe pervazul ferestrelor, si deseori o livada in spate.
Pe iile noastre, pe langa sori si stele si cocosi stau brodate in fir colorat plante si flori, din cele mai felurite.
Mancarurile noastre au un gust specific si se bazeaza, mai mult decat orice pe plante, legume sau condimente: ciorba cu leustean e semnatura romaneasca si ce ar fi salata de varza fara marar?
Cat despre datini…plantele au locul lor de cinste, fie ca e vorba de sanzienele stralucitoare precum stelele, de crengile de salcie in Duminica Floriilor, de busuioc, sau de vâsc.
Noi si plantele convietuim impreuna de milenii si se gasesc marturii despre plante binecuvantate, folosite in medicina inca de pe vremea geto-dacilor. Stiti ca, de exemplu, banalul brusture a fost folosit inca de acum 2000 de ani pentru intarirea organismului dar si pentru frumusetea parului si a pielii?
Castan, brusture, hamamelis, vita-de-vie
Farmec
Acum vreo 30 de ani alegerile in materie de cosmetice erau foarte limitate. Femeile isi doreau si atunci, desigur, sa fie cochete dar recurgeau la diverse metode casnice. Iar cele care isi doreau un plus de farmec apelau la … Farmec. Cred ca orice femeie care a prins acele vremuri isi aminteste de laptele demachiant Doina sau de deodorantele Farmec.
Farmec a fost linia rosie a frumusetii la noi in tara, o companie infiintata in 1945 la Cluj Napoca si care acum a devenit unul din cei mai importanti producatori de cosmetice in Europa de Sud-Est. O companie cu traditie, deci.
Revenind la subiectul plantelor am fost foarte incantata sa descopar de curand gama Gerovital Plant, o gama de cosmetice destinate ingrijirii zilnice a tenului, care are la baza ingrediente de origine naturala in proportie de pâna la 91%. Aceasta gama invoca puterea naturii si vine cu o inovatie bazata pe plante, este vorba de complexul Poliplant Microbiom Protect, format din Equibiome și un complex natural de plante din flora locală.
De fapt plantele sunt vedeta in aceasta noua gama, extracte din brusture, seminte de castan, ghimpe paduret, frunze de vita de vie sau de hamamelis, fiecare cu propria actiune, purificatoare, epitelizanta, de protectie sau de stimulare.
Echilibru
Deja am intrat in sezonul de iarna, cu bucuriile dar si cu problemele pe care le aduce. Ne gandim cu totii la zapada, la Craciun si la vacanta dar, sa recunoastem, suntem si preocupati de vreme. Frigul extrem, vantul, umezeala din atmosfera combinata cu poluarea din marile orase sunt adevarate provocari pentru ten, diferite de ale sezonului cald.
Si aici intervine abordarea inovatoare a noii game Gerovital, nu este vorba doar de ingrediente cosmetice menite sa mentina aspectul tenului ci de o noua paradigma.
In ultimii ani am constatat cat de putin cunoastem despre mijloacele fine de reglare ale acestui mecanism uluitor de complex care este corpul uman. Microbiomul pielii, adica totalitatea bacteriilor bune și rele de pe suprafața ei, face parte dintre acestea.
Complexul Poliplant Microbiom Protect are un rol important în creșterea imunității și în echilibrarea microbiomului pielii. Echilibru, cu ajutorul ingredientelor active din plante, inseamna o piele mai sănătoasă, mai puțin reactivă, capabilă să se regenereze, inseamna o lupta impotriva factorilor externi agresivi, cu propriile mijloace.
Wish List
Cum se apropie sarbatorile trebuie sa recunosc, am facut si eu o mica „lista de dorinte”.
Pentru demachiere am inlocuit de ceva timp clasicul demachiant cu apa micelara, este mai simplu de folosit, extrem de eficienta si blanda cu suprafata pielii. Micelele sunt formate din molecule tensioactive si au o structura speciala, au capacitatea de a atrage in acelasi timp apa si grasimile, asigurand o curatare in profunzime a tenului. Si aici este vorba de un anume echilibru, caci numai o formula preparata cu grija, folosind substante active specifice intr-o anumita concentratie si proportie va functiona perfect. Adaug deci pe lista Apa micelara Gerovital Plant.
Pe lista mea se afla si Crema hidratanta, absolut esentiala iarna, pentru ca vantul si frigul duc la deshidratarea rapida a pielii. Adaug si Crema antirid SPF 15, pentru ca iarna avem tendinta sa uitam de razele ultraviolete care raman totusi prezente. O voi lua neaparat in vacanta cand voi merge la ski cu baietii, soarele de munte reflectat in zapada este foarte puternic.
Poate ca Mos Nicolae va lasa in sosetele o Crema anticearcan antirid care contine principii active direct implicate in rezolvarea aspectelor ce duc la aparitia cearcanelor, adica drenarea defectuoasa, acumularea de metaboliti, pierderea tonicitatii pielii sau procese inflamatorii. As mai vrea si o Crema CC matifianta cu pigmenti naturali, ce estompeaza imperfectiunile si urmele de oboseala si da tenului un aspect placut fara sa-l incarce.
Dar cel mai tare si cel mai tare imi doresc un Booster vitalitate si stralucire, pentru ca urmeaza ocazii festive si sarbatori si-mi doresc sa fiu la inaltime. Acest ser cu formula fluida contine pe langa complexul Poliplant Microbiom Protect si o alta inovatie, Sepitonic M3, un complex de saruri minerale indispensabile metabolismului celular care stimuleaza respiratia celulara si regenerarea pielii. Pe langa acestea aduce un aport de niacinamida care imbunatateste circulatia si Vitamina C care sustine sinteza fibrelor de colagen.
Voi cum va pregatiti de sezonul de iarna si mai ales de sarbatori? Care sunt aliatii vostri preferati? Astept comentariile si sugestiile voastre, ca de obicei.
Articol scris pentru Superblog 2019, proba sponsorizata de Farmec
Sursa foto : Farmec.ro si Pixabay Royalty Free
Pentru toate articolele Superblog 2019 click aici.
Un gând despre “Traditie, farmec si echilibru”