Zilele 23 si 24. #stamacasa

Zilele trec si incep sa semene din ce in ce mai mult una cu alta. S-a incheiat prima luna de primavara, pe nesimtite, s-a strecurat rusinoasa in trecut, stearsa si tacuta, de parca nu ar fi vrut deloc sa ne atraga atentia. A trecut si 1 aprilie, tot asa pe nestiute, copiii au avut ceva tentative de pacaleli si noi am zambit si am râs, dar de data asta Ziua Pacalelilor n-a mai avut nici un farmec, traim o pacaleala planetara, cruda, care musca din noi.

Zilele alterneaza, cand caldute si blande, cand vântoase si reci, cu cer neutru, brazdat din cand in cand de cate un pescarus tacut, planand cu aripile intinse. Imi imaginez mirarea lui, privind de sus strazile pustii, goale de oameni si de masini.

Amintisem zilele trecute de porumbeii din parcuri … am impresia ca vin spre noi. Cred ca au inceput sa se plictiseasca, in ultimul timp vad porumbei, din ce in ce mai multi. Aici, pe langa noi nu prea erau porumbei, erau vrabii, randunici, o pereche de cotofene si cred ca si grauri. O data, demult, am vazut o ciocanitoare in roscovul de langa bloc si alta data mi s-a parut ca vad un soim sau ceva asemenator, in varful plopului din colt.

Ciresul a inflorit partial, departe de explozia asteptata de flori albe, a inflorit fara zarva, mai inati o crenguta de jos, apoi alte cateva, un proces lent, aproape chinuitor. Caisii din vecini il sfideaza cu valul lor alb consistent.

Nu ma mai uit la stiri asa de des, dar nici nu pot sta departe de ele… Joi s-au depasit doua praguri psihologice, peste un milion de imbolnaviri confirmate si peste 50.000 de disparuti dintre noi. La cum evolueaza lucrurile bilantul la sfarsit de aprilie va fi triplu.

Vom sta acasa toata luna aprilie, poate si mai, si, desi nu-mi place vara prea mult, de-abia astept sa vina, primavara asta e defecta.

Copiii au intrat in vacanta si pesrpectiva ma sperie, va trebui sa le gasim ocupatii… Ei, in schimb, sunt foarte fericiti. Citesc, se joaca, se cearta, se impaca, trec prin zeci de stari si sentimente pe zi. La sfaristul zilei, inainte de a merge si eu la culcare ii mai privesc o data, doua fetisoare senine, respirand calm si linistit. Noapte buna, #simaineeozi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s