A venit, a venit toamna…

și cu ea, o noua ediție Superblog

A trecut întâi o boare, pe deasupra viilor

(apropo, am mers la cules de struguri, a fost super!)

Şi-a furat de prin ponoare puful păpădiilor.

Cu acorduri lungi, de liră, i-au răspuns…

Superblogerii, păi cine altcineva?

Acum, nu stiu daca stiti (dar ar trebui sa stiti pentru ca este un mega-eveniment), de ceva ani, destul de multisori (adică din 2008), se organizeaza asa, un fel de concurs, de competitie, un fel de hei-rup in comunitatea celor mai activi din online, toti se pun pe treabă si scriu articole care mai de care mai creative, mai interesante, mai lirice, mai dramatice, mai colorate si mai asortate.

De ce? In primul rând pentru că le place sa fie împreună, la modul virtual. Ei bine, da, uite că aceasta comunitate de superbloggeri functioneaza la modul virtual de 12 ani si nu duce lipsa de actiune si interactiune, de adrenalina, si spun asta la modul cel mai serios. S-au inventat si cuvinte speciale cum ar fi „a fcinciui”, asta fiind actiunea obsesiva de a apasa tasta F5 in asteptarea unui update al rezultatelor. Caci batalia e pe bune si pe puncte, si se face si clasament pe tournament.

Ei bine, am participat la vreo 3 editii pana acum, la doua am fost integralista (la cea din toamna trecuta clasandu-ma, in mod cu totul neasteptat si inexplicabil, in top 10) iar la una am scris doar putin, foarte putin, caci primavara trecuta a fost cu mot si cu dichis, si cu covid. Si fiind cu covid asta a insemnat scoala online, adica, cum ar veni, cu copiii acasa tot – dar tot – timpul. Cine are un job full time, doi copii scolari online, un motan si doua bloguri nu prea are timp de mare lucru. Bine, motanul chiar ar fi vrut sa ma ajute caci tot dadea tarcoale laptopului si butona la tastatura din gherute dar sincer cred ca nu scria intr-o limba pe care cineva ar fi putut-o intelege si invariabil restarta laptopul de ciuda. Asa ca i-am pregatit culcus in fata televizorului si l-am lasat acolo sa supravegheze actiunea de la distanta (mica).

Revenind la oile noastre, adica la Superblog, acum incepe editia cu numarul 21, un fel de preview pentru anul viitor (in primavara a fost editia 20/2020). Altfel spus, daca numaram cele 21 de primaveri si toamne Superblog, e un fel de majorat american, ceea ce inseamna ca ne putem deja îmbata cu gustul competitiei si al victoriei. In plus moto-ul acestei editii e prea tare, Tinem creativitatea aprinsa, si in aste vremuri e bine sa ai un reper, un punct luminos care sa te ajute sa scapi un pic de grijile anoste, de toamna vesteda si de amenintarea fiorosului covid. Le inlocuiesti cu grijile pentru formatare, diacritice, linkurile puse corect, poze aliniate la stanga sau la dreapta, erori de typo si introducerea articolului pe platforma pana cel tarziu la ora 23.59.59.

Pentru cineva care, cum spuneam, are job full time, doi copii, un motan, doua bloguri si mai de curand un podcast si un master de urmat, e floare la ureche sa se inscrie intr-o astfel de competitie. Voi scrie probabil in a 8-a zi a saptamanii sau undeva intre orele 25 si 27. Dar, pana la urma, cum Superblog nu da imunitate, m-am molipsit, din nou. Tentatia este mult prea mare, asa ca nu pot sa trec pe lânga. Ma inscriu si in editia asta, si ce-o iesi om vedea cu totii, aici pe marisimici.

Veniti deci, cu mari si mici, cu trambite si surle, dar mai ales cu talent la scris si cu idei creative in Superblog, Si daca nu veniti sa scrieti, veniti macar sa ne cititi. Caci noi vom fi aici, si cum nici un spectacol nu o duce bine cu sala goala si noi avem nevoie de voi, cititorii. In zilele astea nu mai mergeti la restaurant, la cinema, la teatru, iar la cumparaturi doar cu masca si manusi. Pe Superblog puteti veni si fara masca si in mod sigur puteti renunta la manusi, caci nu ne dorim decat sinceritate si deschidere. Ne reintalnim in articolul viitor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s