Mai mult decat cuvinte

Blog inseamna emotie, mai mult decat cuvinte

Acum doua saptamani ajungeam la gala SuperBlog, asteptand cu bucurie si emotie sa ma intalnesc cu colegii de parcurs dar si cu bloggerii parteneri, sponsorii si mai ales organizatorii. La prima experienta in aceasta competitie pot spune ca m-a impresionat organizarea precisa, relatia foarte stransa intre agentia organizatoare, Swiss Plan, si bloggeri si caracterul extrem de interactiv si dinamic al comunicarii prin intermediul unui grup de social media.

Pe tot parcursul competitiei am descoperit ca toata chestia asta cu bloggingul este mai mult decat despre scris si despre cuvinte, este vorba de oameni, de personalitati, de experienta si mai ales de transmiterea experientei si a emotiilor. Si toate aceste personalitati foarte diferite (si va pot confirma acest lucru dupa ce am cunoscut o parte) au fost reunite si transformate intr-o adevarata comunitate de Claudia, inima acestei competitii. Ea ne-a insotit de la distanta, prin intermediul social media in timpul concursului, fiind mereu alaturi de noi, cu precizari, cu incurajari, cu raspunsuri la toate intrebarile si m-am bucurat foarte mult sa o pot cunoaste in persoana, la fel ca si pe Albert, cel responsabil mai ales de relatia cu sponsorii.

Experienta Spring SuperBlog 2019 s-a terminat cu acest weekend de Gala, organizat si el in cele mai mici detalii. Am participat la eveniment in familie, in traditia „mari si mici”, baietii mei fiind foarte incantati sa experimenteze si ei un pic din atmosfera SuperBlog, caci stiau deja de ce mama scrie mai mult decat de obicei in ultimul timp. Gala a avut loc la Hotel Mitorita, situat in statiunea Neptun, statiunea amintirilor frumoase din copilarie.

Am gasit oameni de fapte, nu doar de cuvinte

Am aflat cu surpriza ca hotelul a fost deschis in acel weekend doar pentru noi, doamna Ana Maria Nedelcu, managerul hotelului facand toate eforturile pentru ca noi sa beneficiem de cele mai bune conditii. De altfel Ana Maria Nedelcu a si deschis festivitatea cu un mic speech si am avut ocazia sa cunoastem mai bine persoana deosebita care se afla in fata noastra, un om cu o experienta extrem de importanta in turismul românesc dar mai ales cu o determinare si o putere de munca de invidiat. Mai trebuie mentionat ca Hotel Miorita este o afacere de familie, aproape toti membrii familiei implicandu-se in activitate pe diverse paliere.

Dupa decaderea litoralului romanesc in anii de dupa Revolutie este nevoie de mult curaj si multa putere de munca sa te implici intr-un proces de renovare de anvergura, Hotelul Miorita numarand nu mai putin de 346 de camere. Deocamdata a fost renovata complet o aripa, cea in care si am fost cazati, si am descoperit cu placere camere foarte curate, cu mobila noua si bai frumos amenajate, camere dotate cu tot ce este necesar, inclusiv aer conditionat si televizoare LED. Daca aveam dubii ca ne vom simti confortabil intr-o camera dubla standard toti patru, acestea au disparut cand am descoperit camera deja pregatita cu pat suplimentar.

Ne-au incantat si mesele, de la micul dejun foarte satios pana la masa de gala, cu preparate traditionale servite intr-un mod creativ, toate foarte gustoase. Trebuie sa mai spun ca restaurantul este un spatiu foarte bine gandit, aerist si placut, cu foarte mult potential. Hotelul este situat in mijlocul unui adevarat parc plin de verdeata si probabil in sezon restaurantul se va extinde si cu o terasa in exterior.

De altfel spatiul exterior este un adevarat atu al acestui hotel, am gasit o gradina frumos amenajata si bine intretinuta, o piscina mare pentru adulti dar si una speciala pentru copii, un loc de joaca pentru copii si diverse foisoare, numai bune pentru petrecerea unor dupa-amiezi toride la adapost de soare. Tabloul este intregit de terasa imbietoare, cu barul aferent.

Istorie, muzica si dans, arta si indemanare

In prima dimineata, gratie Directiei de Cultura si Sport Mangalia, am avut ocazia sa vizitam acest oras, de care ma legau frumoase amintiri din copilarie: faleza larga si umbroasa deasupra marii stralucitoare, portul cu multe vaporase si iahturi si vestitul suberek pe care il devoram cu placere in copilarie.

mangalia1.jpg

Am descoperit impreuna cu colegii bloggeri cata istorie se ascunde in Muzeul de Arheologie dar am facut si documentare pe teren, trecand prin diverse situri arheologice pana la hotelul Belvedere. Acolo am descoperit o amenajare de exceptie pentru a proteja vestigiile arheologice descoperite in timpul lucrarilor pentru constructia hotelului, amenajare care poate rivaliza cu oricare alta de acest tip din tarile din vestul Europei.

Plimbarea a continuat cu o vizita la Moscheea Esmahan Sultan, cel mai vechi lacas de cult musulman din Romania, ridicata in anul 1575 si am admirat atat constructia cat si gradina ce o inconjoara, si vechea fantana rituala, construita cu piatra provenita dintr-un vechi mormant roman. Am redescoperit astfel Mangalia ca spatiu multicultural, cu o istorie multimilenara si imi doresc ca acest fantastic potential turistic sa ajunga sa fie exploatat pe viitor.

Seara de gala a fost pregatita cu multe surprize din partea gazdei noastre, am putut admira dansurile pline de energie ale ansablului Zestrea Calatiana, care ne-a incantat, cu performantele celor mari si mici. M-am bucurat mai ales sa-i descopar pe cei mici, cu fetele pline de bucurie si-i felicit pe instructorii coregrafi Slagiana Vesici si Emanuel Ilie pentru munca pe care o depun si pentru oportunitatea pe care o ofera copiilor. A urmat si o prezentare de moda Blizzard Fashion si am fost incantata de creatiile foarte interesante si pline de fantezie, toate ale unor branduri românesti.

blizzard.jpg

Despre festivitatea de gala nu o sa spun prea mult pentru ca am fost coplesita de emotii care mi-au afectat si modul in care mi amintesc despre ea. Stiu ca a trebuit sa vorbim fiecare si m-am aflat in fata tuturor incercand sa spun cateva cuvinte, dar in spatele celor pe care le-am rostit erau foarte, foarte multe altele care se inghesuiau sa iasa la iveala, odata cu emotia. In schimb am ascultat cu placere discursurile bloggerilor parteneri, descoperind persoane cu adevarat interesante dar si pe ceilalti colegi bloggeri, fiecare cu propria experienta.

A urmat o adevarata petrecere, cu toate cele aferente, prilej de socializare si relaxare, din pacate oboseala si-a spus cuvantul si am parasit-o destul de repede. Iar dimineata urmatoare a fost preferata copiilor, caci au putut sa-si consume energia topaind si catarandu-se ca niste adevarate veverite la Paradis Land Neptun, despre care am scris aici.

Cuvinte de multumire

In final nu-mi ramane decat sa va spun ca Spring SuperBlog 2019 a fost cu adevarat o experienta fantastica pentru mine, foarte folositoare pentru cineva aflat la inceput in aceasta „meserie”. Ce ramane dupa ea? Acest sentiment de comunitate, prietenii aflate la inceput cu o parte dintre colegi, multe lucruri pe care le-am invatat despre scris dar si despre mine. Ramane determinarea, aproape promisiune, de a participa la editia de toamna, desi este mai lunga si stiu ca va fi greu caci timpul disponibil este limitat.

Si in final vreau si sa multumesc pentru cele doua premii pe care le-am primit, in primul rand AIA proiect, care mi-a oferit un premiu pentru un articol complet atipic si departe de a fi advertorial dar care este articolul meu preferat din aceasta competitie, unul pe  care l-am scris cu placere, as zice chiar pasiune. Poate parea un articol „inutil” dar l-am scris pentru a incuraja oamenii sa se gandeasca mai mult la modul in care isi construiesc casele, dar mai ales la modul in care actioneaza pentru viitor.

Multumesc de asemeni AutoGedal pentru premiul oferit, articolul acela este exact genul de articole pe care ma gandeam sa le scriu cand am inceput acest blog, si anume sfaturi utile pentru familii care pleaca in calatorii impreuna cu copiii. L-am scris cu placere rememorand in gand calatoriile noastre cu masina, destul de multe, si toate lucrurile pe care le-am invatat din ele.

Aceste doua premii nu fac decat sa confirme cel mai important lucru pe care l-am invatat in SuperBlog, atunci cand scrii adevarat, din suflet, cand pui intr-un articol mai mult decat cuvinte, cititorii vor intelege si vor aprecia. Asa ca aceasta este promisiunea pe care v-o fac voua, in continuare: veti gasi mereu, aici, la noi, mai mult decat cuvinte.

2 gânduri despre “Mai mult decat cuvinte

Lasă un comentariu