Abrevieri, evolutie, provocari

Prin gimnaziu ma apucase pasiunea pentru geologie. Dadusem peste carti si materiale ale tatalui meu, inginer geolog, si incepusem sa citesc despre tipuri de sol, roci si explorari petrografice cu aceeasi pasiune cu care savuram o noua carte de Jules Verne. Pe atunci SB insemna pentru mine o roca speciala, stibina sau antimonit, cu aspect spectaculos, pe care am ajuns la un moment dat sa o am in colectia de flori de mina.

StibineRoumanie

Didier Descouens – Own work, CC BY-SA 3.0

In ultimii ani de liceu am capatat o alta pasiune, teatrul. Citeam, dar mai ales pregateam piese impreuna cu trupa de teatru de la Casa de cultura si mergeam la festivaluri. A fost o perioada minunata, un fel de ritual de trecere la viata de adult. pe atunci SB insemna pentru mine frumosul oras, gazda de festival, Sibiu, oras de care ma leaga amintiri placute si pe care imi doresc sa-l revad, mereu si mereu.

sibiu

In anii de facultate nu a fost prea usor, asa ca incercam sa-mi suplimentez veniturile cum puteam. Am inceput atunci sa colaborez cu firme de traducere si mi-am descoperit o pasiune pentru aceasta activitate. Pe atunci, printre numeroasele IT, ENG, FR abrevierea SB insemna limba sârba, o limba considerata „rara” in lumea traducerilor si care mi-era din pacate inaccesibila.

school-1661730_1920

Cam de un an de zile mi-am descoperit o noua pasiune, scrisul pe blog. Si aceasta a venit cu provocari, cu multa munca si cu satisfactii pe masura. Acum SB nu poate insemna decat un singur lucru: SuperBlog: concursul bianual care reuneste peste 100 de pasionati de scris si-i pune la treaba. E o lume in sine, cu provocari, cu suisuri si coborasuri, un adevarat roller coaster generator de adrenalina. Acum, in primavara lui 2020 SuperBlog se afla la editia 20 si promite, pe lânga premii frumoase, si o experienta care nu trebuie ratata.

Nu am mai scris pe blog de vreo 3 luni, din motive obiective si subiective, pe care nu le voi discuta acum. Mi-am zis ca nu voi participa la editia aceasta si am urmarit de la distanta anunturile despre probe si discutiile de pe grupul de Facebook.

Dar SB20-2020 este un virus de care nu poti sta departe, daca te contamineaza n-ai nici o sansa, trebuie sa participi. Asa ca, iata, intru si eu in joc: particip la Spring SuperBlog 2020.

new-years-day-4731207_1920

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s