Cina si cinema

De când lucreaza de acasa Zâna este mereu stresata. O deranjeaza zgomotul, dar o deranjeaza si linistea, o deranjeaza foarte tare biroul improvizat pe masa de toaleta din dormitor, dar cel mai tare, asa crede Mihut, o deranjeaza faptul ca el nu trebuie sa lucreze. Mihut munceste si el, la proiectul lui de start-up, dar de când cu izolarea la domiciliu ii este foarte greu sa se mobilizeze… Nu e asa de greu sa te adaptezi sa muncesti la distanta, dar sa incepi o afacere fara sa te intalnesti cu oameni, sa vezi spatii, sa cauti echipamente si materiale este destul de greu.

munca de acasa

Dar Mihut nu este presat de nevoia de a câstiga bani pe termen scurt si se gandeste mereu ca are tot timpul. De cand cu criza coronavirusului îi vin tot felul de idei interesante, cu impact social pozitiv, si se gandeste mereu la variante de adaptare a afacerii sale, pentru momentul cand lumea va reveni la normal. Dar ce sa faca cu Zâna?

Zânei i s-au intâmplat multe lucruri in ultimul timp si toata povestea cu coronavirusul o afecteaza foarte tare. Pe langa stresul cu munca de acasa – si are foarte mult de lucru- o preocupa si soarta parintilor ei, izolati si ei in micul orasel de provincie, renovarea casei, care acum sta pe loc, gandul la o viitoare criza economica… Asa e Zâna, o fire sensibila…

-Stiu! îsi zise Mihut, are nevoie sa evadeze din cotidian! Dar cum? Sunt consemnati la domiciliu, si, ca niste cetateni responsabili, vor sa respecte regulile. Adio, seri la restaurant, plimbari prin parc sau relaxare la shopping. Adio spa, piscina, sport, intalniri cu prietenii… Si, facând lista lucrurilor frumoase care acum îi sunt interzise, Mihut parca incepe sa se streseze si el. Noroc cu soneria care îi intrerupe sirul gandurilor.

Mihut merge repede sa deschida, noroc ca Zâna nu a auzit, cu usile inchise si castile în urechi nici nu avea cum. Daaa…este curierul cu echipamentele de la Spacer – IT comes home. Si, in timp ce recupereaza pachetele mari si mici, lui Mihut ii vine o idee…

Depoziteaza tot in camera care va fi birou, inca neamenajata, si incepe sa mestereasca cu sârg. Termina destul de repede, se aseaza la calculator si pregateste o invitatie pentru Zâna. Apoi suna la unul din restaurantele bune care înca nu s-a inchis si comanda o cina pentru doi, cu livrare la ora 18.45 fix.

Zâna termina in sfârsit lucrul pe la 18.30, îsi indreapta spatele si merge la bucatarie, sa vada daca mai e ceva de ciugulit prin frigider. N-a avut timp sa gâteasca azi, cu toate ca adora bucataria noua, cu echipamente ultramoderne si dotata cu tot ce-i trebuie unei bune gospodine. Pe frigiderul sclipitor, prinsa cu un mic magnet se afla o invitatie:

Draga mea, Azi iti propun o cina romantica si o seara de cinema

Mihut apare zâbind in spatele ei.

-Ei, ce zici iubito?

-Pai nu se poate, draga, nu stii ca suntem consemnati acasa? Nu trebuie sa iesim nicaieri, cu atât mai putin la restaurant si la cinema!

-Dar cine a zis ca vom iesi? Nu vrei sa te schimbi in ceva dragut si comod. Vin eu sa te iau din dormitor, nu iesi, te rog!

In timp ce Zâna se schimba Mihut se grabeste in living, este inca nemobilat, doar o canapea veche si niste perne, n-au reusit decât sa zugraveasca si sa lustruiasca parchetul. Aduce monitorul Spacer wide Full HD si il aranjeaza cu miscari de expert pe scara de zugravit, testase deja sistemul. Il conecteaza apoi la laptop, noroc ca a comandat toate cablurile necesare, si aduce si setul de boxe Spacer. Urmeaza cele doua scaune gaming, verde pentru el si oranj pentru ea. Dintr-o cutie acoperita cu o traversa chic improvizeaza  o mica masuta pe care vor aseza castronul cu popcorn si paharele.

Curierul suna la usa, Mihut recupereaza mancarea si o aseaza expert in farfurii. Vor lua cina asezati la barul-insula de la bucatarie, oricum nu au nici o masa in casa, iar bucataria e deocamdata cel mai frumos loc. Adauga servete de panza, tacâmuri, un pahar cu flori de primavara din gradina…

-Pot sa ies? striga Zâna din dormitor.

-Un minut, iubito!

Mihut se grabeste sa stinga lumina si aprinde cateva lumanari, aseaza paharele si sticla de vin pe masa. Apoi merge si bate incet la usa dormitorului. Zâna a ales o rochie comoda care îi pune in evidenta talia, iar curiozitatea ii sade bine.

-Vai, iubitule, ce bine arata, e o adevarata cina! Chiar te-ai straduit …si eu, care ma gandeam ce sa mai gatesc in seara asta…

-Ma bucur ca iti place! Am vrut sa te mai relaxezi si tu un pic. Ai vazut sala de cinema? Uite, monitorul este pentru tine, sa nu te mai chinui cu ecranul mic de la laptop, asa poti lucra de acasa in conditii premium! Va arata foarte bine pe biroul pe care l-ai comandat. Dar in seara asta il folosim doar pentru relaxare. Si scaunele…mi s-a parut ca esti un pic suparata cand ti-am spus ca imi comand un scaun de gaming, dar stii cat de mult mi-l doream. Asa ca ti-am luat si tie unul, nu e doar pentru gaming, este foarte comod, cu suport lombar si asigura o pozitie corecta, asa n-o sa te mai doara spatele dupa o zi de lucru! Iar in seara asta sunt scaune de cinema!

Avem si sunetul asigurat, ia uite ce boxe, sunt si frumoase foc, un pic retro, cum iti place tie. Iar pentru film o sa avem si suc, si popcorn, o sa fie fix ca la cinema! A, si sa stii ca ti-am mai luat si niste accesorii, o pereche de casti, ca te cam chinui cu cele de la telefon, o sa-ti fie de folos daca lucrezi de acasa, si, cine, stie, poate te conving sa mai joci si cate un joc cu mine! Si un rucsac pentru laptop, ca nu aveai. Ce zici?

Dar hai sa mancam, se raceste mancarea…Un pic de piper, iubito?

Lista produselor comandate de Mihut:

MONITOR Spacer 23.8″ WLED tehn. IPS – SP-S238W
2 x SCAUN GAMING SPACER SP-GC-GRN43
BOXE SPACER 2.1 – SPB-807
CASTI SPACER cu microfon – SPC-DJ001
RUCSAC SPACER – SPB-SMART
RASNITA ELECTRICA SPACER – SP-GRIND


Articol scris pentru Spring Superblog 2020, proba sponsorizata de:

SPACER-Logo

Toate fotografiile cu produsele Spacer sunt preluate de pe site-ul Spacer.ro. Restul fotografiilor: Pixabay Royalty Free. Invitatia este realizata folosind Canva.

Un gând despre “Cina si cinema

Lasă un comentariu