Experienta premium

Sambata dimineata. Copiii sunt deja afara la joaca si profit de momentul calm dinainte de iuresul zilei sa-mi beau cafeaua in liniste. Prin usa intredeschisa imi aud sotul cum isi face de lucru prin casa si-i aud telefonul cum suna.

-Buna, Marcele!
-…
-Da, mai, am vazut-o ieri. Numai la asta m-am gandit toata noaptea.

Ciulesc urechile. Nu, nu se poate, cred ca nu am auzit bine.

-E buna, Marcele, glumesti? Fata de ce am eu… e alta clasa. Crede-ma, mi s-au aprins calcaiele! Dragoste la prima vedere.
-…
-Daaa, ce forme! O simfonie. Zici ca e sculptata. Si are asa, o sofisticare, ceva deosebit, ce sa mai…
-…
-Robusta dar flexibila, si ce sa zic, performanta maxima. De mult n-am mai simtit asa placere. Zici ca e facuta pentru mine.

E clar. Vad negru in fata ochilor. Sa plang? Sa ma infurii? Ce sa fac? Si in primul rand cum poate vorbi asa de nonsalant, asa de relaxat. Sa ma duc peste el sa-l confrunt? Sa mai stau sa ascult? Si Marcel, sa vezi ce-i fac eu lui Marcel, auzi, cica prieten de familie… Rusine!

-Pai da, acum, ca am incercat-o, nu mai pot fara ea. E exact ce-mi trebuie.
-…
-Nu, nu stie inca. Ce sa zica? O sa vad, sper sa accepte, eu oricum asta vreau!
-…
-Rezolv eu si cu banii, ca merita! Si pe termen lung o sa fac si economie….
-…
-Pa, Marcele. Si multumesc de pont! Ne-auzim, da. Hai, pa!

Vine! Vine incoace! Sa nu plang! Calma, sa fiu calma! Sa vad mai intai ce zice.

-Auzi draga, vreau sa vorbesc cu tine.

Tac. Tac si il privesc insistent, cu ochii plini de sentimente amestecate.

-Nu crezi ca avem nevoie de o schimbare?

Tac. Imi tremura barbia si simt cum lacrimile se pregatesc sa tasneasca. Intorc privirea. El continua imperturbabil, insensibil la ce se intampla cu mine. Imi vine sa-i strig in fata, dar ma abtin.

-Stii, tu crezi ca doar tie iti este greu, si te inteleg, ai si tu munca, te ocupi de copii, de casa. Dar si pentru mine e greu, stressul de la serviciu, drumurile zilnice prin orasul asta aglomerat… Nici macar vacante ca lumea nu avem…mai stii cat imi placea sa calatoresc, si ce planuri aveam? Am si eu nevoie de altceva, de ceva deosebit, de ceva care sa ma faca sa ma simt bine…

„Egoist insensibil” gandesc. Dar nu pot sa spun o vorba. Tac in continuare si ma simt ca o pasare ranita.

– Si nu ma gandesc doar la mine, ma gandesc la noi, la familie!

Raman interzisa. Cat tupeu!

-Marcel m-a sunat saptamana trecuta cu o propunere…si sa stii ca m-am gandit ca are dreptate.

„Marcel, sarpe ce esti” imi inghit cuvintele.

-O sa zici ca nu e momentul acum dar iti spun, m-am gandit bine si cred ca e cea mai buna decizie. Si cred ca in sinea ta, si tu iti doreai…

-Poftiiiim? pun in cuvantul asta toata obida si sar in sus.

-Ce-i draga? Nu-ti doreai o masina noua? Sa stii ca am facut calculele si o sa ne descurcam cu banii!

Alunec inapoi pe canapea, aiurita. Din fericire el nu pare sa-si fi dat seama de intensitatea momentului.

-Masina asta o sa-ti placa la nebunie, am fost ieri la un test-drive si m-am indragostit pe loc.

Zambesc si lacrimile imi curg pe obraji. Of, ce femeie rea sunt, cum am putut sa-mi fac griji aiurea cand sotul meu este un barbat atat de minunat?

-Este o Honda, si este un SUV magnific, stii ca mereu ziceai ca ne trebuie o masina mai mare, ca nu mai avem loc! Si in plus, tine-te bine, e hybrid! Asa ecologista cum te stiu cred ca o sa-ti placa la nebunie!

Eu nu zic nimic, doar ma uit la el si imi place sa-l vad atat de plin de verva, de entuziasm, se bucura ca un copil aproape!

-Sa vezi ce portbagaj incapator, si podeaua este plana ca sa incarci bagajele mai usor. Si  hayonul poate fi actionat hands-free, adica doar treci piciorul pe dedesubt. Iti dai seama ce comod e? Iar interiorul este atat de spatios, o gramada de loc pentru picioare si niste solutii de depozitare traznet, copiii o sa fie mega-incantati. Si in sfarsit vom putea pleca in vacante lungi prin Europa, asa cum ne doream cu totii. Uite, poti de acum sa planifici un road-trip ca stiu ca-ti place! Sa vezi ce bine o sa arate masina asta pe drumurile montane din Austria…

Honda-CR-V-Hybrid-34.jpg

-Hai, arata-mi-o, ca m-ai facut super curioasa!

Vine imediat cu laptopul si se aseaza langa mine, îi simt parfumul cunoscut si imi face placere.

-Uite, Honda Romania, Honda CR-V Hybrid, ce zici? Sunt multe modele Honda dar cred ca acesta e cel mai bun pentru noi. Stai sa vezi mai multe despre tehnologia Honda Hybrid! Fii atenta, „CR-V Hybrid  îmbină un motor ultra-eficient de 2.0 litri pe benzină i-VTEC cu doua motoare electrice de mare putere, pentru a asigura echilibrul perfect între performanță și eficiență.” Si mai era ceva, stai ca gasesc acum…

Soarele patrunde prin fereastra si lasa o pata de lumina pe covorul pufos si pe jumatate din canapea. In casa mai pluteste inca mirosul clatitelor de la micul dejun, combinat cu aroma cafelei. Ma cuibaresc mai bine langa el, e asa de placut…De mult timp nu l-am mai vazut atat de pasionat de o chestie, de incitat.

-Uite, ce-ti ziceam! i-MMD Hybrid adica Multi Mode Drive: Motor Drive, Hybrid Drive si Electric Drive. Adica sunt trei moduri de propulsie diferite, selectate automat in functie de conditii. Cu Electric Drive pleaca de pe loc sau circula la viteza mica, in modul Hybrid Drive se combina motorul pe benzina cu motorul electric pentru un plus de putere, de exemplu cand vrei sa accelerezi pentru depasire…

Nu prea ma pricep la chestii tehnice dar mi se pare ca totul suna bine, mai ales cu vocea sotului meu. El povesteste acum despre franarea regenerativa si energia care este preluata de motorul electric dar prin capul meu trec altfel de idei…Il mangai pe umar usor si privesc imaginile cu masina, imi place, pare robusta, sigura, are si un design placut cu forme fluide.

-Copiii … incep, dar imi taie imediat fraza.

-Sa stii in primul rand ca are sistem isofix, e mult mai bun decat fixarea scaunului numai prin centura. Iar masina e super sigura, toate airbagurile posibile si mai are si un sistem care se cheama Honda SENSING. Efectiv detecteaza orice pericol, de exemplu te ajuta sa mentii banda de circulatie si te avertizeaza cand deviezi de la ea, are si sistem de avertizare in cazul unui posibil impact frontal. Plus multe alte lucruri foarte utile, camera pentru mersul cu spatele, avertizare la depasiri pentru unghiul mort, recunoaste si semnele de circulatie..

-Copiii mai stau afara, nu-i asa? zic, si-mi strecor mana pe sub camasa lui, zambind. Nu vrei sa-mi mai povestesti despre masina in dormitor?

-Pai…nu vrei  sa-ti citesc aici de pe site? Se uita la mine pe sub ochelari si privirile ni se intalnesc. Il vad ca zambeste si-si da jos ochelarii, o miscare pe care o cunosc atat de bine.

-Da, cred ca nu am nevoie de laptop. Si mi-ar placea foarte mult sa-ti mai povestesc despre viitoarea noastra masina intr-un cadru mai relaxat, de exemplu in dormitor. E o masina in care a fost pusa foarte multa pasiune si garanteaza o experienta premium, ce zici?

Honda-CR-V-Hybrid-9.jpg

Imi place cum a subliniat cuvantul pasiune, cat despre experienta premium… masina poate sa mai astepte putin!

Articol scris pentru Superblog 2019, proba sponsorizata de Honda Romania

logo-honda-romania.jpg

Sursa foto si video : Honda Romania

Pentru toate articolele Superblog 2019 click  aici.

 

 

 

 

Lasă un comentariu